Op wintersport met de trein

Wintersport |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Weekendje wintersport naar Duitsland of naar de Franse piste met de trein

6 januari 2020 Toerisme Een dik pak sneeuw maken we in ons land nog maar zelden mee en bergen hebben we al helemaal niet. Maar gelukkig is een tripje naar de sneeuw de komende maanden zo gemaakt, met de trein! Maak er een weekendje wintersport van en geniet van de sneeuw, de zon die weerkaatst op het witte landschap en een drankje op de piste. Zo ga je met de trein op wintersport in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

Foto 1. Onbezorgd op wintersport met de trein. Foto: Pexels.com

Wintersport met de trein naar Duitsland

Bij een korte wintersportvakantie denk je al snel aan Duitsland. Logisch, want met de trein sta je na zo’n vijf á zes uurtjes reizen vanaf Amsterdam al in de sneeuw in Willingen of Winterberg. En dat voor maar 30 euro per persoon voor een enkele reis! Een uurtje of twee langer reizen en je staat op een serieuze zwarte piste in het Zwarte Woud. Nog best een reis, maar je zit ontspannen en je hoeft niet te denken aan winterbanden en sneeuwkettingen. Of de route..

  • Winterberg - Sauerland

    Winterberg is de bekendste wintersportbestemming dichtbij en heeft een relatief groot skigebied. Het is niet te vergelijken met de Alpen, maar met goede sneeuwcondities is het voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër en snowboarder genieten op 25 kilometer piste. Bekijk hier de treintickets naar Winterberg.
  • Willingen - Sauerland

    Willingen is wat onbekender, maar heeft wel een van de langste afdalingen in het Sauerland. Vanaf de Ettelsberg op 838 meter ga je twee kilometer naar beneden. Willingen is vooral leuk voor beginners en voor gezinnen met kinderen. De pistes zijn vaak wat rustiger dan in Winterberg en er zijn verschillende skischolen voor kinderen. Bekijk hier treintickets naar Willingen en ga lekker een paar dagen naar de sneeuw.
  • Feldberg - Zwarte Woud

    Iets verder weg, maar dan ook iets meer berg vind je in Feldberg, in het Zwarte Woud. In dit skigebied zijn de hoogste toppen 1450 en 1380 meter en kan de geoefende skiër of snowboarder zestien afdalingen maken. Er is een mooie brede piste, waar beginners rustig hun bochten kunnen maken, maar ook een uitdagende zwarte afdaling. Dit is een echte wereldbekerafdaling, dus zeker de moeite waard. Met de trein reis je in zeven tot acht uur naar Feldberg. Bekijk hier de treintickets en reistijden naar Feldberg via NSinternational.

Wintersport met de trein naar Frankrijk

Ga je op wintersport naar Frankrijk? Ga lekker met de trein, dat is snel en milieuvriendelijk! Er rijdt in de wintermaanden een speciale Ski Thalys naar de wintersportgebieden in Frankrijk. Deze trein rijdt elke zaterdag van 21 december 2019 tot 21 maart 2020 en je boekt al een ticket vanaf 65 euro enkele reis. In zeven uur ben je in Chambéry en twee uur later in Moutiers. ‘s Ochtends vroeg vertrekken en ‘s middags al op de piste!

Je kunt je ski’s of snowboard gewoon als bagage meenemen. Handig: de ski-hosts bergen al je spullen netjes voor je op. De Ski Thalys rijdt na na tussenstops in Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Antwerpen door naar de Alpen. Voor een aantal bestemmingen is er vanaf het treinstation een bustransfer naar het skigebied, deze transfers kun je gemakkelijk bij je treintickets boeken.

Bekijk hier de tickets voor de Ski Thalys en reis gemakkelijk naar een heerlijk wintersportgebied.

Wintersport met de trein naar Oostenrijk

Ook de wintersportgebieden in Oostenrijk zijn met de trein goed bereikbaar. In tien uur reizen ben je in het populaire Zillertal, waar veel Nederlanders hun wintersportvakantie graag doorbrengen. Onderweg stap je zo'n drie keer over en kom je met gewone dagtreinen in Oostenrijk. Met de Alpen-Express reis je rechtstreeks naar de Oostenrijkse Alpen en vanaf Düsseldorf rijdt er een nachttrein naar Innsbrück. Bekijk hier treintickets en reistijden naar wintersportbestemmingen in Oostenrijk.

Om het je gemakkelijk te maken biedt De Jong Intra wintersportvakanties aan met de trein, inclusief accommodaties. Je reist 's nachts met de Alpen-Express en komt in de ochtend op de plaats van bestemming aan. Deze reizen zijn wel wat prijziger én misschien toch wel aantrekkelijker om voor een vliegticket te kiezen. Maar een treinreis is wel een hele belevenis! Bekijk de complete wintersportreizen naar Oostenrijk van De Jong Intra.

Duurt een treinreis naar de echte sneeuw je toch wat te lang? Winterpret vind je ook in deze skihallen en op de ijsbanen. Al moet je daar de blauwe lucht er waarschijnlijk bij denken.
Foto 2. Op naar de sneeuw! Foto: Pexels.com

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-09 11:12:43 · Gepubliceerd: 2020-01-06 17:43:23 - 659