Gratis meefeesten op Eurosonic Noorderslag 2020

Muziekfestival zet vanaf 15 januari Groningen op z'n kop

Eurosonic Noorderslag 2020 Nieuws door
Foto 1. Eurosonic Noorderslag 2020 zet Groningen op z'n kop met exclusieve concerten en gratis optredens. Foto: ESNS © Jorn Baars.

archief oud artikel 14 januari 2020 Cultuur Groningen, Groningen Ontdek nieuw talent en beleef te gekke concerten tijdens Eurosonic Noorderslag 2020 (ESNS) in Groningen. De hele stad staat vier dagen lang in het teken van muziek en prijzen die aan artiesten worden uitgereikt, waaronder de bekende Popprijs. Natuurlijk zijn er dit jaar ook weer volop gratis optredens in de stad; maar liefst meer dan driehonderd!

Davina Michelle op Eurosonic Air

Geen ticket voor het festival? No worries. Er is natuurlijk ook weer een gratis programma vanaf 16 tot en met 18 januari. Geniet tijdens Eurosonic Air van donderdag- tot en met zaterdagavond op de Grote Markt kosteloos van optredens van onder anderen Davina Michelle, Broederliefde en Thomas Azier. Daarnaast opent zo'n beetje elk café en elke kroeg in Groningen zijn deuren voor bandjes en muziekliefhebbers. Er staan foodtrucks in de binnenstad en door Groningse bandjes wordt onder het mom van 'Grunnsonic' gratis muziek gespeeld in Warhol en Het Pakhuis en op meer locaties.

Nu onbekend, straks wereldberoemd

Eurosonic Noorderslag 2020 bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: Eurosonic en Noorderslag. Van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 januari is Eurosonic: een avondprogramma gevuld met optredens van acts uit Europa. Bekende en minder bekende Europese artiesten treden op in verschillende zalen in de binnenstad. 'Minder bekend' klinkt misschien niet zo interessant, maar het festival is een springplank voor de sterren van morgen. Inmiddels wereldberoemde sterren als Dua Lipa zijn ooit begonnen als act op ESNS. Grote kans dus dat de aanstormende muziektalenten die je hier ziet over een tijdje de hitlijsten domineren.

Op zaterdag 18 januari is Noorderslag, met optredens exclusief in de Oosterpoort en met natuurlijk de uitreiking van de felbegeerde Popprijs. Let op: deze Eurosonic Noorderslag optredens zijn alleen toegankelijk voor mensen met een polsbandje, die tickets bemachtigd hebben.

Interessant om te weten

  • Eurosonic Noorderslag 2020 (ESNS) is van 15 tot en met 18 januari 2020 in de binnenstad van Groningen te beleven;
  • Vroeger stond ESNS vooral bekend om z'n rockacts, tegenwoordig heb je er alles. Pop, jazz, hiphop: er zijn optredens in alle genres;
  • De winnaar van de Popprijs werd altijd bekogeld met bier, maar de beruchte bierdouche is sinds 2016 strikt verboden;
  • Weten wie er wanneer optreedt? Bekijk het complete programma van Eurosonic Noorderslag 2020;
  • Bekijk wat er nog meer is te doen in Groningen.
Foto 2. Geniet van honderden optredens in hartje Groningen. Foto: ESNS © Jessie Kamp.

Laatst gewijzigd: 2020-01-10 14:30:49 · Gepubliceerd: 14 januari 2020 - 780