Bezoek spannend Tilburg met kinderen

De vijf leukste dingen die je met de kids in Tilburg kunt doen

Doe een dagje uit in Tilburg Redactioneel door
Foto 1. Bekijk Tilburg eens door een kinderbril. Foto: Maria van der Heyden.

23 januari 2020 bijgewerkt: 26 mei 2023 Toerisme Tilburg, Noord-Brabant Tilburg zit in de lift. Er is veel te doen in de fabrieksstad van weleer, en gelukkig ook voor kinderen! Ontdek de spannende Spoorzone, bezoek een indoor speelparadijs of steek je licht op bij een van de leukste musea van Nederland. Dit zijn de leukste uitstapjes met kinderen in Tilburg.

Rol vrolijk Tilburg in

Begin je dag in Tilburg in de spannende Spoorzone, op vijf minuten lopen van het treinstation van Tilburg. Tot 2011 repareerde de NS in dit gebied haar gehavende treinen en was het terrein strikt verboden voor gewone Tilburgers. Nu is dit gebied een speeltuin voor volwassenen én kinderen. In de oude fabriekshallen is van alles te doen. Hou je van skaten dan mag je het Ladybird Skatepark niet missen. Ook als je geen ervaring hebt, ben je welkom bij Ladybird. Er is een skateschool waar kinderen van vier jaar skatelessen volgen. Zelfs papa's en mama's die nooit hebben leren skaten en kunnen hier hun kinderdroom vervullen met een cursus. Uitpuffen kan in het gezellige café. Hier heb je een mooi uitzicht over de baan en kun je je vergapen aan de ollie's en kickflips van de echt goede skaters.

Leuke tip als je in de Spoorzone bent: bij Eetbar De Wagon kun je eten in een prachtige passagierstrein uit 1930!

Bouw een robot of een drone

Elders in de Spoorzone kun je nog iets proeven van de industriële sfeer van weleer. Bij het Ontdekstation013 staat techniek hoog in het vaandel. Dit is een paradijs voor kinderen die houden van knutselen, onderzoeken en ontdekken. Doe proefjes in een lab of bouw een eigen robot, machine of knikkerbaan. Hier leer je hoe je een drone kunt laten vliegen en hoe je een filmpje maakt met een 'green screen'. Bij Ontdekstation013 kom je spelenderwijs in contact met techniek en wetenschap. Helemaal top, want je steekt er ook nog iets van op!

Snuffel in het depot van een museum

Buiten de Spoorzone gebeurt er in Tilburg nog genoeg. Ook in het Natuurmuseum Brabant mogen jonge onderzoekers aan de slag. In de OO-Zone kunnen kinderen vanaf acht jaar zelf natuuronderzoek doen. Kom er achter welke schatten in het museum worden bewaard. Er zijn planten, dieren, stenen en mineralen te zien. Ooit weleens een skelet van een aapje in je handen gehad? De assistenten van het museum helpen je de meest bijzondere stukken uit de collectie te vinden. Ideaal voor en werkstuk of spreekbeurt! In het museum kun je bijzondere dieren van dichtbij te zien. Sta oog in oog met de dieren die heel vroeger in Brabant leefden, zoals een mammoet of een sabeltandtijger.

Knuffel een slang in Dierenpark De Oliemeulen

Opgezette dieren zijn leuk, maar levende dieren nog veel leuker. Dierenpark De Oliemeulen begon ooit als een reptielenhuis, maar inmiddels zijn er ook veel andere dieren te zien. Je kunt nu ook op bezoek bij de apen, papegaaien, ringstaartmaki's en stinkdieren. Wandel langs de terraria met tropische spinnen en exotische hagedissen. De echte durfals mogen meedoen tijdens een demonstratie waarin de verzorgers uitleggen dat veel dieren helemaal niet zo eng zijn als ze er uit zien. Om dat bewijzen mag je een wurgslang om je nek of een vogelspin over je arm laten kruipen. Spannend en ongewoon! Daarom noemt De Oliemeulen zichzelf ook "het vreemdste dierenpark van Nederland".

Kies in De Voltage uit tientallen actieve uitjes

In een lijstje met kindvriendelijke uitjes in Tilburg mag De Voltage niet ontbreken. Dit indoor speelparadijs zit in een oude gloeilampenfabriek en de keuze is hier reuze. Iedereen weet wat karten, paintballen en lasergamen is, maar heb je wel eens gehoord van footpool? Dat is een soort poolbiljart, maar nu moet je de (iets grotere) ballen met je voeten in de pots krijgen. Bowlen is een echte familieklassieker, net als minigolf dat je zowel binnen als buiten kunt spelen. Er zijn twee escape rooms, De Snoepkast en De Tovertuin, die helemaal op maat zijn gemaakt voor kinderen.

Ook in de buurt van Tilburg

Foto 2. Stap in een wondere wereld vol wetenschap en techniek bij Ontdekstation013. Foto: Leonore van der Steenhoven.

Laatst gewijzigd: 2023-05-26 10:06:54 · Gepubliceerd: 23 januari 2020 - 6963