Extra editie 3FM Serious Request vanwege coronacrisis

Wat te doen? Tips voor thuis | Nieuws door

3FM Serious Request: Never Walk Alone van 13 tot en met 18 april

14 april 2020 Cultuur Landelijk Maandag 13 april is op NPO 3FM een speciale editie van 3FM Serious Request van start gegaan. Met Never Walk Alone wordt er geld voor het bestrijden van de coronacrisis ingezameld. De 3FM-dj's maken deze hele week marathonuitzendingen van zes uur, waarbij luisteraars platen kunnen aanvragen voor geld. Het ingezamelde geld gaat naar het Rode Kruis. Op zaterdag 18 april is van 18:00 uur tot 20:30 uur de eindshow te zien via het YouTube-kanaal van 3FM en op 3fm.nl.

Foto 1. 3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman komen in actie voor Serious Request: Never Walk Alone. Foto: NPO 3FM / Hans-Peter van Velthoven.

Thuisblijf editie Serious Request

Serious Request zet zich jaarlijks in voor goede doelen, dus waarom ook niet nu? De thuiseditie ziet er iets anders uit dan we van 3FM gewend zijn, aangezien de dj's niet door het land op pad kunnen. De marathonuitzendingen worden dus vanuit een studio gedaan, door verschillende dj's, en zoals altijd zijn er ook allerlei BN'ers van de partij. Dit jaar halen artiesten geld op door virtuele thuisconcerten, digitale dansfeestjes en online masterclasses aan te bieden. Zo kun je in ruil voor een donatie leren drummen van Kensington-drummer Niles Vandenberg en treden Eefje de Visser, Danny Vera en anderen online op. Uiteraard kun je ook een plaat aanvragen voor een bedrag naar keuze. Voor iemand die ziek is, thuiswerkt of voor onze helden in vitale beroepen. Of gewoon, om wat positiviteit te verspreiden! Vraag een plaat aan via de website van 3FM. Direct doneren zonder een liedje aan te vragen kan ook.

Serious Request stappenchallenge

Nieuw dit jaar is de stappenchallenge. Door thuis te wandelen - gewoon van kamer naar kamer, op je balkon of in je tuin - kun je bijdragen aan de stappenchallenge. Het ultieme doel is om één miljoen stappen in één week te halen. Je kunt je laten sponsoren door vrienden en familie via een Kom In Actie-pagina op de website van 3FM. Op deze manier kun je dus alsnog een extra steentje bijdragen om geld voor het Rode Kruis in te zamelen én blijven we tijdens deze tijden extra actief. Grappig: de stappers worden gelivestreamd op een groot scherm in de 3FM-studio.

Tussenstand en eindshow

Bij 3FM Serious Request hoort een grootse eindshow, dus dit jaar ook. Luisteraars kunnen vanaf 18.00 uur online aansluiten op de livestream via 3fm.nl en het 3FM YouTube-kanaal. Diverse artiesten treden dan online op en het eindbedrag van de actie wordt bekendgemaakt. Tot die tijd zijn tussendoor dagelijks updates om 17:54 uur op televisie op NPO 1, gepresenteerd door Joram Kaat.

Online groepsuitjes

Foto 2. 3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman komen in actie voor Serious Request: Never Walk Alone. Foto: NPO 3FM / Hans-Peter van Velthoven.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-04-15 11:49:11 · Gepubliceerd: 2020-04-14 10:44:48 - 264