Gezellig avondje thuis? De 6 populairste online pubquizzen

Online uitstapjes | Redactioneel door

Alleen of met een groep: meedoen kan altijd

6 april 2020 Trends Landelijk Facetime je vrienden voor een gezellige avond en voel je weer even een klein beetje in jullie stamkroeg met een online pubquiz! Vooral een live quiz heeft alles wat een quiz in de kroeg ook heeft: een enthousiaste presentator, breinkrakende vragen, hilarische filmpjes en raadselachtige foto's. Ondertussen zijn er al heel wat verschenen, van benefietquizzen tot een sportquiz voor de zondagavond. We zetten de 6 leukste online pubquizzen voor je op een rij.

Foto 1. Een online pubquiz is ideaal voor een gezellige avond met je vrienden of familie. Terwijl iedereen thuis zit ben je virtueel toch bij elkaar en kun je onderling de strijd aangaan, of als team proberen andere teams te verslaan. Foto: De Online Pubquiz © Floris Modderman

De Upbeatles op je scherm quiz

Toen de horeca de deuren moest sluiten, betekende dit voor Jochem en Pascal van Upbeatles dat ze van zo'n dertig pubquizzen per maand direct naar nul gingen. Geen inkomen meer. Maar ook niet meer de thrill van het maken van nieuwe quizzen. Daarom besloten ze op 19 maart online te gaan met Upbeatles op je scherm en ze presenteren sindsdien bijna elke avond een quiz. Algemene pubquizzen waarin elke ronde anders is, maar ook af en toe een themaquiz. Aan de mix van moeilijke en minder moeilijke vragen, filmpjes, audio en enthousiaste presentatie merk je direct dat Pascal en Jochem houden van pubquizzen. Hun online quizzen beginnen om 20:00 uur en zijn gratis. Je kunt ze helpen door een vrijwillige donatie te geven, of geef een donatie aan de benefietactie die ze hebben opgezet voor een groep horecazaken.

Hoe werkt het?

Bij online pubquizen kun je alleen meespelen of met een team. Zet een video call op met je vrienden of familie, kies een teamnaam en wijs iemand aan die de online antwoordformulieren invult en doorstuurt. Zo ben je er helemaal klaar voor als de livestream start. En ja: zo is het natuurlijk best makkelijk om de antwoorden stiekem te googelen, maar wat heb je daaraan? Het gaat immers om een gezellige avond en er zijn geen prijzen te winnen bij deze quizzen.

Mr. Bright's Quiz Night

Ook Mr. Bright's Quiz Night moest van de ene op de andere dag stoppen. Het team van Mr. Bright was op dat moment al bezig om een online versie te ontwikkelen voor mensen die wel van quizzen houden, maar een kroeg te druk vinden. Ze versnelden de ontwikkeling en hun online live pubquiz was geboren: elke woensdagavond vanaf 20:30 uur. Deze quiz is in zowel het Nederlands als het Engels en trekt zelfs teams uit het buitenland. Vanwege het grote succes zijn ze ook gestart met de live Nederlandse Pubquiz op zaterdagavond, dan om 20:00 uur. Ook Mr. Bright's Quiz Night is gratis, maar een donatie om ze te helpen met de kosten wordt zeer op prijs gesteld.

Benefietquiz voor de horeca

Samen online uit en ondertussen je stamcafé steunen? Speel dan op zaterdag mee met de online pubquiz voor de horeca. Je kunt meedoen als je een donatie geeft aan je favoriete horeca. Want daar wil je na de crisis vast weer naar toe kunnen gaan. Staat je fav nog niet bij de horeca die je kunt ondersteunen, meld die dan op tijd aan. Het kan namelijk zo'n 24 uur duren voor de lijst is bijgewerkt. Zodra je gedoneerd hebt krijg je via de e-mail een link naar de livestream en een link naar de invulformulieren. Op zaterdag 20:00 uur is het dan zover en kun je meedoen met een quiz vol actuele vragen, hilarische filmpjes en vooral veel humor. Een avondje genieten voor het goede doel.

Pubquiz.nl online

Elke dinsdag, vrijdag en zondag zit presentator Jurjen van Pubquiz.nl er klaar voor om hun online pubquiz te presenteren op de Pubquiz.nl Facebookpagina. Er zijn vragenrondes, een plaatjesronde en muziekrondes waar je Shazam wel bij kunt vergeten. Muzikanten spelen de muziek namelijk live. Dat maakt deze ronde soms behoorlijk pittig, want een nummer raden is best moeilijk als het wordt gespeeld op een gitaar. Maar misschien heb je geluk en is de gastmuzikant een pianist. Daarnaast is er altijd de vraag vooraf: is Jurjen er weer in geslaagd een apart jasje te vinden? Live vanaf 19:45 uur, start om 20:00 uur. Meedoen is gratis, maar je kunt doneren voor het goede doel. Met dit geld wil Pubquiz.nl de muzikanten steunen die de muziekrondes verzorgen. En na de crisis leuke avonden organiseren voor de zorgverleners.

Met het bord op schoot sportquiz

Zondagavond blijft sportavond dankzij de Met het bord op schoot sportquiz! Uniek: een deel van de vragen wordt gesteld door bekende mensen uit de sportwereld als darter Michael van Gerwen en voormalig hockeyster Fatima Moreira de Melo. Deze quiz zit anders in elkaar dan de andere. Een link op de site brengt je naar google forms, waar de vragen van de quiz onderdeel zijn van het antwoordformulier. Compleet met foto's en filmpjes en natuurlijk ingenieuze sportvragen. Wat dacht je van een ronde met als thema vogels, waar toch elke vraag een sportvraag blijkt te zijn? De quiz komt zondagavond om 19:00 uur online en wie de antwoorden voor 21:00 uur instuurt doet mee in de ranking. Natuurlijk kun je hem ook spelen wanneer je wilt. Aan het eind wordt je gevraagd om een donatie te geven aan de voedselbanken.

De online pubquiz

De Online Pubquiz is weer terug van weggeweest! Ongeveer een jaar geleden was quizmaster Rolf Beens zich aan het vervelen met een aantal vrienden en quizverslaafd als hij is besloot hij een online quiz te zoeken om samen te spelen. Hij vond niet echt iets en het idee voor de Online Pubquiz was geboren. Toen er een aardig aantal quizzen op YouTube was gezet werd het even stil, maar nu zijn ze op veler verzoek weer terug. En hoe, want ze hebben op vrijdag een live pubquiz: om 20:00 uur. Kun je niet, dan zijn ze ook later te spelen op hun YouTubekanaal, maar dan mis je wel de mogelijkheid om in de live chat mee te kletsen en vragen te stellen.

Foto 2. Een online pubquiz geeft je een beetje het gevoel alsof je in de kroeg zit, maar dan thuis. Alleen geef je de antwoorden niet meer op papier, maar via een online formulier. Foto: Upbeatles © Bart van der Putten
Foto 3. Speel mee met de online pubquiz en zie dit scherm in je eigen kamer. Met daarop de vragen, ondersteund door filmpjes, foto's en geluidsfragmenten. En natuurlijk de presentator. Foto: Mr. Bright’s Quiz Night

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-04-15 19:52:32 · Gepubliceerd: 2020-04-02 16:32:03 - 3233