Gezellig avondje thuis? De 6 populairste online pubquizzen

Online uitstapjes |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Alleen of met een groep: meedoen kan altijd

21 december 2020 Trends Landelijk Facetime je vrienden voor een gezellige avond en voel je weer even een klein beetje in jullie stamkroeg met een online pubquiz! Vooral een live quiz heeft alles wat een quiz in de kroeg ook heeft: een enthousiaste presentator, breinkrakende vragen, hilarische filmpjes en raadselachtige foto's. We zetten de 6 leukste online pubquizzen voor je op een rij. Inclusief een aantal quizzen voor Kerst en Oud en Nieuw!

Foto 1. Een online pubquiz is ideaal voor een gezellige avond met je vrienden of familie. Terwijl iedereen thuis zit ben je virtueel toch bij elkaar en kun je onderling de strijd aangaan, of als team proberen andere teams te verslaan. Foto: De Online Pubquiz © Floris Modderman

De Upbeatles op je scherm quiz

Voor Jochem en Pascal van Upbeatles is het maken van pubquizzen meer dan hun werk, het is hun passie. Ze houden van de thrill van het maken van nieuwe quizzen. Daarom zijn ze zodra de horeca weer dicht ging opnieuw online gegaan met de Upbeatles op je scherm pubquizzen. Ze presenteren minimaal twee avonden per week een live quiz en daar gaan ze in elk geval mee door tot en met 30 januari. Algemene pubquizzen waarin elke ronde anders is, maar ook themaquizzen. Vier Tweede Kerstdag met de Jochem quiz. Verzamel alle muziekfanaten onder je vrienden en familie, zet een video chat op en doe samen mee met de Top 2000 quiz op 27, 28 en 29 december. En kijk terug op dit rare jaar met de Terugblik op 2020 pubquiz op 30 december.

Aan de mix van moeilijke en minder moeilijke vragen, filmpjes, audio en enthousiaste presentatie merk je direct dat Pascal en Jochem houden van pubquizzen. Hun online quizzen beginnen om 20:00 uur en zijn gratis. Je kunt ze helpen door een vrijwillige donatie te geven.

Hoe werkt het?

Bij online pubquizen kun je alleen meespelen of met een team. Zet een video call op met je vrienden of familie, kies een teamnaam en wijs iemand aan die de online antwoordformulieren invult en doorstuurt. Zo ben je er helemaal klaar voor als de livestream start. En ja: zo is het natuurlijk best makkelijk om de antwoorden stiekem te googelen, maar wat heb je daaraan? Het gaat immers om een gezellige avond en er zijn geen prijzen te winnen bij deze quizzen.

Mr. Bright's Quiz Night

Ook Mr. Bright's Quiz Night organiseert normaal pubquizzen in kroegen en andere horeca. Daarnaast hebben ze vast hun online live pubquizzen. Elke woensdagavond vanaf 20:30 uur kun je meedoen met hun International Pub Quiz. Deze quiz is in zowel het Nederlands als het Engels en trekt zelfs teams uit het buitenland. Op zaterdag is het om 20:00 uur tijd voor de Nederlandse Pubquiz. Via hun site kun je Game Passes aanschaffen. Ook Mr. Bright's Quiz Night heeft een live quiz op tweede kerstavond. Daarvoor, op 23 december, hebben ze een themaquiz over kerst: de Christmas Pub Quiz. En extra op donderdag 31 december: de Year 2020 Pub Quiz. Die begint net als de woensdag quizzen om 20:30 uur.

Benefietquiz voor je stamkroeg

In maart en april was de Online Benefietquiz voor de Horeca erg populair, georganiseerd door De Andere Quiz. Er werd toen veel geld opgehaald, dat hard nodig was én is. Vandaar dat je op Eerste en Tweede Kerstdag de Horeca Benefietquiz Kersteditie kunt spelen. De quiz gaat op 25 december om 20:00 uur in première op het YouTube kanaal van De Andere Quiz. Win win, want je hebt niet alleen een beregezellige avond met een quiz vol hilarische filmpjes en humoristische vragen. Je steunt ook nog eens je eigen favoriete horeca! Zodat je straks nog steeds naar je stamkroeg kunt gaan, of naar dat romantische restaurantje waar je ooit je hart (aan) verloor.

Dus meld je snel aan met je team en geef door voor welk horecabedrijf je speelt. En trommel zoveel mogelijk andere fans van jouw favoriet op om hetzelfde te doen. Kunnen jullie na afloop kijken welk team 't beste was.

Pubquiz.nl online

Bestel een gezellige online pubquiz bij Pubquiz.nl, voor de avond die jullie het beste uitkomt. Hun guizzen bevatten vragenrondes, plaatjesrondes met full HD video's en een muziekronde waar je Shazam wel bij kunt vergeten. De muziekfragmenten worden namelijk ingespeeld door muzikanten, op één instrument. Dat maakt deze ronde soms behoorlijk pittig, want een nummer raden is best moeilijk als het wordt gespeeld op een gitaar. Je bepaalt zelf of je alleen wat vragenrondes wilt of de volle mep, want er zijn verschillende pakketten. Nice, ze hebben op dit moment een 2020 jaaroverzicht quiz! Liever niet zelf presenteren? Ga dan voor een pubquiz met live stream, waarin een enthousiaste quizmaster live de vragen stelt.

Extra tip: ze hebben ook een hilarische kerst- en top 2000 quizbingo: herken de artiest en titel en streep 'm af op je bingokaart (als het erop staat natuurlijk).

Met het bord op schoot sportquiz

De Met het bord op schoot sportquiz gemist in maart en april? Geen nood: alle tien de quizzen staan nog op de site! Een unieke quiz, want een deel van de vragen wordt gesteld door bekende mensen uit de sportwereld als darter Michael van Gerwen en voormalig hockeyster Fatima Moreira de Melo. Deze quiz zit anders in elkaar dan de andere: de vragen staan namelijk in google forms, waar je ze direct invult. Compleet met foto's en filmpjes en natuurlijk ingenieuze sportvragen. Wat dacht je van een ronde met als thema vogels, waar toch elke vraag een sportvraag blijkt te zijn? Vergeet geen enkele vraag, want je kunt pas door naar het volgende formulier als je op alle vragen antwoord hebt gegeven. Deze quiz speel je wanneer je wilt. Met je voetbal- of hockeymaatjes bijvoorbeeld.

De online pubquiz

Ook bij de Online Pubquiz kun je kant-en-klare quizzen kopen. Of maak er zelf één met het Do it Yourself pakket, met jou als pubquizmaster! Daarnaast staan op het YouTubekanaal van Online Pubquiz alle live online pubquizzen van maart en april. Helemaal kant en klaar om met één druk op de knop gespeeld te worden. Je vindt er pubquizzen van een half uur tot eentje van meer dan twee uur! En enkele kortjes van amper een kwartier waarmee je uit kunt proberen of het iets voor je is.

Foto 2. Een online pubquiz geeft je een beetje het gevoel alsof je in de kroeg zit, maar dan thuis. Alleen geef je de antwoorden niet meer op papier, maar via een online formulier. Foto: Upbeatles © Bart van der Putten

Laatst gewijzigd: 2020-12-22 16:44:32 · Gepubliceerd: 2020-04-02 16:32:03 - 5283