Voor de liefste moeder: cadeaus die je op afstand kunt geven

Verwen mams met een origineel of juist traditioneel cadeau

Tips voor thuis Redactioneel door
Foto 1. Verras je moeder! Dat is ook mogelijk als je niet op bezoek kunt gaan. Foto: Pexels

archief oud artikel 4 mei 2020 Toerisme Landelijk Het is weer Moederdag op zondag 10 mei! Woon je niet meer bij je moeder thuis, maar wil je haar op deze dag wel in het zonnetje zetten? Gelukkig kan dat! Hier zijn ter inspiratie enkele cadeautips voor een Moederdag op afstand.

Ontbijt of brunch aan de deur

Traditioneel op Moederdag: een kant en klaar ontbijtje op bed. Gekookte eitjes, croissantjes, verse sinaasappelsap, mmmm... Een paar bonbons ertussen geeft het ontbijt een extra feestelijke uitstraling. Of maak er een brunch van, want lekker uitslapen hoort er op deze dag natuurlijk ook een beetje bij voor je moeder. Plaats de hapjes en drankjes in een mooi opgemaakte doos, of geef er meteen een dienblad en wat leuke schaaltjes bij cadeau en verzamel daar alles op. Zet het voor de deur neer en de dag van je moeder kan niet meer stuk. Woon je onpraktisch ver weg, laat dan een ontbijtje of brunch bezorgen. Kijk of de lokale bakker dit doet, of bestel bijvoorbeeld bij Ontbijt.nl. Is er een Van der Valk hotel in of bij de woonplaats van je moeder? Dan kun je daar een brunchbox bestellen.

Zeg het met bloemen

Een klassieker, maar nog altijd erg geliefd is een bos bloemen. Bloemen geven vrolijkheid en een kaartje met persoonlijke boodschap maakt je cadeau helemaal af. Laat de lievelingsbloem van je moeder in de bos verwerken, of vraag om bloemen in haar lievelingskleur. Zo maak je je cadeau nog persoonlijker. Veel plaatselijke bloemisten bezorgen ook en anders hoef je maar even 'bloemen bezorgen' in de zoekbalk van je browser te typen en je krijgt een hele lijst van landelijke bezorgers. De bekendste is al jaren Fleurop. Bij de bos bloemen kunnen ze ook nog een cadeautje bezorgen. Of ga voor een hip plukboeket bij Topbloemen. Woon je in de buurt, pluk dan zelf een mooie bos wilde bloemen en leg ze voor de deur met een zakje bonbons erbij, of een fles wijn.

Geef een escaperoom cadeau

Is je moeder avontuurlijk of dol op puzzelen? Ga dan voor een online escaperoom van Escape @ Home als cadeau. Lekker origineel en het geeft een uur puzzelplezier. Je moeder kan de escaperoom in haar eentje spelen, maar nog leuker is het als jullie er een gezellige bijeenkomst van maken via een video call en je haar helpt de puzzels op te lossen. Zo ben je toch even virtueel bij haar op bezoek. Er zijn verschillende escaperooms om uit te kiezen. Mooi meegenomen: je kunt nu boeken met € 3,00 korting!

Verrassing: workshop voor thuis

Houdt je moeder van creatief bezig zijn,dan is een online workshop het helemaal. Voor de moeder die nooit tevreden is over haar kiekjes is een online basisworkshop fotografie ideaal. Ze kan zo lang over de cursus doen als ze wilt, want de toegang is levenslang. In plaats van een bos bloemen kun je een groenpakket van Intratuin geven die hoort bij een van hun videocursussen bloemstuk maken. Of laat een workshop bonbons maken bij haar bezorgen. Een feestelijke en lekkere workshop in een doos, compleet met cursusboekje en alle ingrediënten.

Anderhalve meter afstand wandeling

Wat wel kan is gezellig samen wandelen, maar dan op afstand. Ontmoet elkaar in een gebied met brede wandelpaden of smalle weggetjes en loop gezellig samen op, één aan de linkerkant van de weg, de andere rechts. Zo zie je elkaar en is de afstand niet te groot om even bij te kletsen. Nog leuker: maak er een echt uitje van en verras je moeder met een toegangskaart voor Nationaal Park de Hoge Veluwe! Hier is alle ruimte én er zijn afhaallocaties in de Theekoepel en het Theehuis voor een hapje en drankje. Het wordt helemaal feestelijk met een picknickpakket die je kunt afhalen bij het Park Paviljoen. Broodjes hebben ze daar ook. Bestel tickets met een gratis consumptie.

Dagje uit voor later

Geef je moeder nu alvast een dagje uit cadeau voor later, als uitstapjes weer mogelijk zijn. Met een DagjeWeg.NL Tickets Cadeaukaart kan ze kiezen uit ruim honderd verschillende uitstapjes, van mooie boottochten tot bijzondere musea. Zodra de deuren en hekken open gaan, kan ze op stap. Dit is ook nog eens een cadeau zonder risico, want de kaart blijft vijf (5!) jaar geldig. Nog leuker wordt het als je een kaart voor jullie samen koopt om er straks met zijn tweetjes op uit te trekken. Laat de voorpret maar beginnen!

Foto 2. Van een bosje bloemen wordt elke moeder blij. Foto: Pexels

Laatst gewijzigd: 2020-05-14 16:47:35 · Gepubliceerd: 2020-05-04 12:42:59 - 291

Dit past bij 'Voor de liefste moeder: cadeaus die je op afstand kunt geven'