De leukste uitjes op de Veluwe

Dagje uit op de Veluwe? Dit zijn leuke bestemmingen

De leukste dagjes uit op de Veluwe Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. In Ede vind je de eerste mountainbikeroute speciaal voor kinderen. Foto: Toerisme Veluwe / Maarten Weij

19 juli 2021 bijgewerkt: 24 januari 2022 Toerisme Apeldoorn, Gelderland De Veluwe is een heerlijke plek voor een dagje uit of een vakantie. Uitwaaien op de hei. Op een warme dag de koele bossen in. Wild spotten. Er is van alles te doen! Doe inspiratie op met deze leuke uitjes op de Veluwe en geniet van dit prachtige stukje Nederland.

Stadspark Berg & Bos

APELDOORN - Stadspark Berg & Bos, aan de westkant van Apeldoorn, is ruim 250 hectare groot. In dit enorme, groene park vind je planten, bomen en dieren die altijd al op de Veluwe leefden en groeiden. Verken dit mooie park en klim 128 meter omhoog voor een schitterend uitzicht vanaf de hoogste uitkijktoren van de Veluwe. Niet zo'n fan van grote hoogtes? Blijf dan lekker op de grond en volg een van de vele wandelroutes die door het park zijn uitgezet. Ook kun je mee met de boswachter - misschien spot je nog een zwijn of ree! Wandel door het bos, neem een picknick mee voor op de Bosweide en laat de kinderen lekker spelen op de Speelweide. In Stadspark Berg & Bos ben je echt even weg van de bewoonde wereld.

Actief dagje uit in Adventurepark Harderwijk

HARDERWIJK - Voor een flinke portie avontuur en plezier ga je naar Adventurepark Harderwijk, met onder andere Klimbos Harderwijk. Bedwing de uitdagende klimparcoursen in het bos en vlieg met de Rollercoaster Zipline op hoge snelheid tussen de bomen door. En durf je een vrije val te maken van 16 meter hoogte? Alleen geschikt voor bezoekers met stalen zenuwen! Naast het klimbos stap je zo op een e-loopfiets of e-chopper om te genieten van de mooie omgeving van Harderwijk. Je kunt bij Adventurepark Harderwijk ook mountainbikes huren voor een ruige rit in de bossen rond Harderwijk.

Herken jezelf in Apenheul

APELDOORN - In Apenheul wonen maar liefst 300 apen en de helft daarvan loopt gewoon los tussen de bezoekers. Een mooie gelegenheid om deze interessante dieren van dichtbij te bekijken. In het bijzondere dierenpark op de Veluwe kom je van alles te weten over de verschillende apen, én over jezelf. Want apen lijken van alle dieren het meest op mensen. Ben jij als die stoere gorilla? Of herken je jezelf in de slimme orang-oetan? Bezoek Apenheul! Met een bezoekje steun je de apen en de natuur wereldwijd door het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Leuk: in 2020 opende Apenheul een nieuw gebied met loslopende apen en een grote speeltuin om lekker de aap uit te hangen. 

75 Jaar Vrijheid - ‘t Veluws Zandsculpturenfesti

GARDEREN - 75 jaar leven we in vrijheid, maar de oorlog en alle slachtoffers mogen niet vergeten worden. Daarom staat 't Veluws Zandsculpturenfestijn ook dit jaar, tot en met 31 oktober, in het teken van 75 jaar Bevrijding. Zandkunstenaars uit binnen- en buitenland maakten indrukwekkende nieuwe zandbeelden over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. De kunstenaars behoren tot de wereldtop en het resultaat van hun werk is verbluffend. Bijzonder is de extra expositie miniaturen over het dagelijks leven in de oorlog.

Maak een wereldreis in Burgers’ Zoo

ARNHEM - Bezoek Burgers' Zoo en beleef een wereldreis in één dag! Ga op een avontuurlijke expeditie door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld. Van het tropisch regenwoud tot de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika. En dan vind je er ook nog de grootste overdekte Mangrove ter wereld en een schitterende onderwaterwereld met tropisch koraalrif.

Het Klavertje Vier van Eerbeek

EERBEEK - Het Veluwe Transferium in Eerbeek is een prachtig begin van een fietstocht over de Veluwe. Vanaf dit punt heb je keuze uit vier verschillende fietsroutes, variërend van 27 tot 32 kilometer lang. De routes - het Klavertje Vier - voeren je door de mooie natuur tussen de Veluwe bij Eerbeek en de IJssel. Fiets door het Nationaal Park Veluwezoom, over de Posbank en langs het Apeldoorns kanaal. Het Hollandse coulisselandschap is adembenemend mooi en na elke bocht wacht weer een verrassing. Een oude buitenplaats of een mooie tuin of... In het gezellige Brummen overnachten vermoeide fietsers in een gezellige bed & breakfasts of op de camping. Ook zijn er verschillende hotels en het vakantiepark Landal Coldenhove.

Met de kids op de mountainbike

EDE - Eropuit met sportieve kids? Stap samen op de mountainbike en probeer de mountainbikeroute in Ede. Hier vind je de eerste officiële mountainbikeroute voor kinderen in Nederland. Deze MTB-route is 4,5 kilometer lang en kent kleine hoogteverschillen door de bossen. Dat maakt de fietsroute aantrekkelijk voor jonge MTB'ers.

Op de Veluwe is zoveel te doen! Misschien wil je een paar dagen langer blijven? Hier vind je nog meer leuke uitjes op de Veluwe.
Foto 2. Verken samen de groene en weidse Veluwe. Foto: Toerisme Veluwe
Foto 3. In Apenheul loop je tussen de loslopende apen. Een bijzondere ervaring! Foto: Apenheul
Foto 4. Bedwing de klimparcoursen in het klimbos van Adventurepark Harderwijk. Foto: Adventurepark Harderwijk

Laatst gewijzigd: 2022-01-24 11:34:37 · Gepubliceerd: 19 juli 2021 - 13428