1

Coronaproof dagje uit met kinderen in Speelpark Oud Valkeveen

Dagje uit met kinderen in tijden van corona

Speelpark Oud Valkeveen Reportage door
Foto 1. Dagje uit met kinderen naar Speelpark Oud Valkeveen - met coronamaatregelen. Foto: DagjeWeg.NL, Grytsje Anna Pietersma

archief oud artikel 31 mei 2020 Toerisme Naarden, Noord-Holland Afstand houden, handen wassen, looproutes en gesloten attracties. Een dagje uit met coronamaatregelen is best anders dan we gewend zijn. En is het nog wel leuk als je aan zoveel dingen moet denken, helemaal met kinderen? DagjeWeg.NL nam de proef op de som en ging een dagje naar Speelpark Oud Valkeveen.

Op een prachtige locatie in het bos bij Naarden ligt Speelpark Oud Valkeveen. Een ruim park met attracties voor kinderen tot en met twaalf jaar oud. Dat het park zo groot is - 9 hectare in totaal - is in deze tijden een enorm voordeel. Op 13 mei kon Oud Valkeveen met wat aanpassingen alweer open voor 600 bezoekers per dag. En dat is een klein groepje mensen voor deze locatie, want er kunnen normaal gesproken 3000 bezoekers per dag naar binnen! Als wij de parkeerplaats opdraaien valt de rust meteen op; een parkeerplaats is zo gevonden.

Dagje uit met afstand

Netjes op anderhalve meter afstand van de andere bezoekers wachten we in de rij tot we naar binnen mogen. Eenmaal binnen kan iedere bezoeker zijn of haar handen desinfecteren en meteen de actuele spelregels lezen. Wij doen dit braaf en de kinderen rennen daarna snel het park binnen. Hebben ze onze laatste woorden nog wel gehoord? 'Afstand houden van andere mensen hé?' Gelukkig is afstand houden absoluut geen probleem op deze rustige donderdag, want het maximum van 600 bezoekers wordt vandaag niet bereikt. Maar ook met meer bezoekers kost dat eigenlijk geen moeite, omdat het park zo uitgestrekt en ruim opgezet is. Ook bij de attracties ontstaan er geen lastige situaties. "We hebben geen wachtrijen bij de attracties", vertelt Koen Kreuze, operationeel manager van Oud Valkeveen. "En onze doelgroep is kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarom konden we al snel weer open."

Gesloten attracties

Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen afstand te houden, maar volwassenen wel. Daarom zijn een aantal attracties in Oud Valkeveen voorlopig gesloten. Zo is de grote Zwierezwaai dicht, tot verdriet van onze achtjarige. Hier kunnen medewerkers bij het bedienen van de attractie geen anderhalve meter afstand houden. Maar gelukkig is daar wel de Drakenbaan, waar de kinderen rondje na rondje in maken. Leuk: bij de Drakenbaan en op de Oldtimerbaan mogen ook volwassenen - na het desinfecteren van de handen - gezellig mee rijden. Bij andere attracties en speeltoestellen mogen ouders alleen toekijken. En foto's maken natuurlijk. Ondanks de gesloten attracties vermaken we ons prima en na een paar uurtjes in het park zijn de kinderen nog lang niet uitgespeeld!

IJsje halen met een omweg

Waar je in het park eigenlijk weinig moeite hoeft te doen om je aan de spelregels te houden, moet je bij de toiletten en de horeca wel goed opletten. Er zijn verschillende toiletgroepen voor volwassenen en kinderen, waar je langs een verplichte looproute naar toe gaat. Een medewerker houdt toezicht en er zijn extra schoonmaakrondes ingepland. Toch blijft het in kleine ruimtes moeilijk om afstand te houden. Bij de horeca pakken we zelf een ijsje uit het vriesvak en rekenen vervolgens af aan de balie. Op ons gemakje genieten we van ons ijsje aan één van de vrolijk gekleurde tafeltjes. De eenden en vogels op het terras houden zich niet aan de spelregels en komen gerust op enkele centimeters afstand, hopend op iets lekkers.

Speelpark Oud Valkeveen

Al met al is er ondanks de gesloten attracties genoeg te doen voor kinderen tot twaalf jaar en is Oud Valkeveen nog steeds een super leuk dagje uit. Voor wie zich zorgen maakt over de 1,5 meter afstand: je kunt gerust een bezoek brengen aan het park. Afstand houden is hier niet moeilijk. Oud Valkeveen is zo groot dat je als volwassene zeker een rustig plekje vindt, er is zelfs een strandje bij. Het park hoopt zelf dat er snel meer bezoekers naar binnen mogen. "We hebben al een versoepeling aangevraagd", deelt Koen Kreuze. Maar ook dan blijft het voorlopig erg rustig in dit groene en gezellige speelpark.

Ook interessant

Foto 2. Met gedesinfecteerde handen maken we een rondje in op de Oldtimerbaan. Foto: DagjeWeg.NL, Grytsje Anna Pietersma
Foto 3. In Oud Valkeveen vind je een heuse achtbaan: de Drakenbaan. Foto: DagjeWeg.NL, Grytsje Anna Pietersma
Foto 4. De Zwierezwaai is helaas dicht. Foto: DagjeWeg.NL, Grytsje Anna Pietersma
Foto 5. Van Ooigevaar krijg je kriebels in je buik! Foto: DagjeWeg.NL, Grytsje Anna Pietersma
Foto 6. Rondjes draaien in de Bijenzweefmolen. Foto: DagjeWeg.NL, Grytsje Anna Pietersma

Laatst gewijzigd: 2021-08-02 11:46:57 · Gepubliceerd: 2020-05-29 10:20:10 - 2643


-advertentiepositie-