1

The Flying Dutchman ready for take-off!

Madurodam opent nieuwe attractie: ode aan KLM

Madurodam: ontdek wat Nederland zo bijzonder maakt Nieuws door
Foto 1. Vlieg mee met The Flying Dutchman! Foto: Madurodam

10 juli 2020 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Hij schittert en blinkt aan alle kanten én is eindelijk open voor publiek. De levensgrote KLM DC-3, de nieuwste attractie in Madurodam, staat na anderhalf jaar verbouwen klaar voor vele waanzinnige reizen. Stap aan boord van de The Flying Dutchman en vlieg mee!

Vlieg mee met The Flying Dutchman

Maak die veiligheidsgordel snel vast, want The Flying Dutchman belooft de bezoekers van Madurodam een waanzinnige vlucht. Het historische zilveren vliegtuig waar de KLM de wereld mee over vloog, neemt bezoekers mee naar plekken waar je anders nooit komt. Suis met het vliegtuig laag over de Amsterdamse grachten en schiet langs de enorme containerschepen in de Rotterdamse haven. Het historische vliegtuig is voorzien van 6 kilometer bedrading en de mooiste beelden om bezoekers door tijd en ruimte te laten reizen. Een reis vol verhalen over dromen en durven én pioniers!

Eerbetoon aan pioniers

The Flying Dutchman is een eerbetoon aan pioniersgeest van de 100-jarige KLM en de eerste president-directeur Albert Plesman. Hij stond aan de wieg van de KLM, als nationale luchtvaartmaatschappij. In de attractie komen ook andere iconen voorbij, zoals Freddy Heineken en Anton Philips. Maar ook kunstenaars zoals Escher en Mondriaan.

Verbouwing van een historisch vliegtuig

De historische Douglas DC-3 die nu in Madurodam staat is gevonden op een klein vliegveldje in de Verenigde Staten. Een gelukkige vondst, want er zijn nog maar weinig van deze toestellen die ook luchtwaardig zijn. In Madurodam is de DC-3 volledig met de hand gerestaureerd en omgetoverd tot een attractie. Het vliegtuig heeft het registratiekenmerk PH-APM gekregen, als eerbetoon aan Albert Plesman. En natuurlijk de toepasselijke naam: The Flying Dutchman.

Meer nieuwe uitstapjes

Foto 2. The Flying Dutchman is een eerbetoon aan de pioniersgeest van KLM. Foto: Madurodam
Foto 3. Madurodam is een icoon rijker. Foto: Madurodam

Laatst gewijzigd: 2020-07-10 16:51:52 · Gepubliceerd: 10 juli 2020 - 2720