1

Leukste dagjes uit voor in de zomervakantie

Geniet van de zomervakantie bij deze uitstapjes

Dagje uit in de zomer   Redactioneel - Commerciële bijdrage door
Foto 1. Kom in de zomervakantie spelen en klussen bij De Spelerij en De Uitvinderij in Dieren. Foto: De Spelerij.

29 juni 2020 Toerisme Landelijk Dagje uit deze zomer? In Nederland barst het van de leuke uitstapjes! Van ondergrondse avonturen tot zonnige tijdreizen, wij hebben leuke dagjes uit in de zomervakantie voor je op een rij gezet. Voor alle uitstapjes geldt: boek vooraf online een tijdslot.

Zandsculpturen bewonderen

GARDEREN - 't Veluws Zandsculpturen staat dit jaar in het teken van 75 Jaar Vrijheid! Bewonder indrukwekkende zandbeelden van onder andere de Slag om Arnhem, D-Day, Anne Frank en natuurlijk de feestelijke bevrijding. Er zijn meer dan 100 zandsculpturen te zien. Je waant je helemaal in de jaren veertig dankzij de aankleding, muziek en politieke prenten van toen. Grote kans ook dat je nieuwe weetjes over de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Tip: de monorail rijdt in de lucht over de zandbeelden heen en biedt een mooi uitzicht over de sculpturen. Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor 't Veluws Zandsculpturen met korting.

Aan de slag als uitvinder

DIEREN - Ga op onderzoek uit in De Spelerij - De Uitvinderij. Hier spelen kinderen in De Spelerij met kunstige speelobjecten die de fantasie prikkelen. Schep en draai zelf bijvoorbeeld op een hijskraan of maak een mooi kunstwerk. En in De Uitvinderij ga je zelfs aan de slag met een creatie. Maak hier bijvoorbeeld je eigen sleutelhanger of naamplaatje! Boek wel vooraf een plekje in De Uitvinderij. Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor met korting voor De Spelerij - De Uitvinderij.

Op ondergronds avontuur

VALKENBURG - Daal af in de mysterieuze wereld van de mijnbouw. Een oud-mijnwerker heet je welkom en samen ga je ondergronds, in de allerlaatste steenkolenmijn van Nederland. Eenmaal onder de grond ga je zelf op avontuur in Steenkolenmijn Valkenburg. Leer alles over hoe belangrijk deze mijnen vroeger waren en hoe zwaar het was om mijnwerker te zijn. De medewerkers op locatie komen vaak uit families vol mijnwerkers of zijn zelf mijnwerker geweest. Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor Steenkolenmijn Valkenburg.

Beleef alle eeuwen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De allereerste boeren en jagers, Romeinse soldaten, ambachtslieden uit de middeleeuwen: in Museumpark Archeon kom je ze allemaal tegen. Hier wandel je van eeuw naar eeuw en beleef je elk stukje geschiedenis zelf. Leer bijvoorbeeld zwaardvechten, boogschieten en maak een eigen armbandje van vilt. In het park vind je ook een leuke speeltuin en een doolhof voor kinderen om in te spelen. Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor Archeon met 25% korting op je tickets.

Treinreis door de tijd

ENKHUIZEN - Tjoek, tjoek! Reizen deden ze vroeger in stijl, compleet met hoeden en zijden handschoenen. Bij Museumstoomtram Hoorn-Medemblik maak het reizen van vroeger een beetje mee. Stap aan boord van een historische stoomtram en reis langs Hollandse vergezichten in West-Friesland. Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor Museumstoomtram Hoorn-Medemblik met € 3,- korting.

Speuren in stad naar keuze

LANDELIJK - O nee, er is een moord gepleegd! Aan jullie de nobele taak om de dader op te sporen met de WhatsApp Moordtocht. Via je telefoon volg je aanwijzingen op, die je door een stad naar keuze loodsen. Zo combineer je detectivewerk met een stedentrip en vat je de dader in de kraag terwijl je de leukste hotspots ontdekt. Werk samen in één speurteam of strijd in twee teams tegen elkaar. Wie 't snelst de moord oplost, wint. Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor de WhatsApp Moordtocht.

Toeren langs Zuid-Hollandse hotspots

LISSE - Toer samen langs de highlights van Zuid-Holland met Renzy. In twee elektrische Renault Twizy's volg je routes door Zuid-Holland. Verdwalen is geen optie, dankzij de ingebouwde GPS weet je altijd waar je bent en waar je heen moet. De routes brengen je ook langs minder bekende wegen. Voor kinderen is er tijdens de route een puzzeltocht waarbij ze onderweg op zoek gaan naar de geheime code. Deze code geeft toegang tot een kluis, waar bij terugkomt een leuke prijs op je wacht. Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor Renzy met € 7,50 korting.

Leven aan de vroegere Zuiderzee

ENKHUIZEN - Vier de zomer aan de voormalige Zuiderzee en ga terug naar het verleden in het Zuiderzeemuseum. Wandel door het prachtige buitenmuseum langs oude panden uit het vroegere Zuiderzeegebied. Vrijwilligers delen hier graag hun verhalen over het leven van toen en in het pand Leven op een kluitje in Zoutkamp ontmoet je vissersvrouw Grietje in haar drukke huishouden. Door het hele museum klinken bijzondere verhalen. Onderweg proef je van een lekker visje bij de visrokerij en in het binnenmuseum zijn mooie exposities te zien over het leven aan zee. Kinderen vermaken zich in het waterdoepark Expeditie Waterwerken en spelen Oudhollandse spelletjes. En met een leuke puzzeltocht verkennen ze het hele museum!

Zwoele zomeravonden in sprookjestuin

ARCEN - Deze zomer blijven de Kasteeltuinen Arcen op de donderdagen in juli open tot 22:00 uur! De tuinen worden dan nog sprookjesachtiger met muziek en ander entertainment. Er zijn foodtrucks en bij ’t Koetshuys wordt de barbecue aangestoken. Het avondvullend programma start op deze donderdagen al om 16:00 uur. Ook overdag blijven de tuinen natuurlijk fantastisch om in rond te dwalen. Voor kinderen is er van alles te doen en: zij mogen in juli en augustus zelfs gratis naar binnen (één gratis kind per betalende volwassene). Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor Kasteeltuinen Arcen met tot € 2,- korting.

Meer dagjes uit deze zomer

Foto 2. Bewonder zandsculpturen van belangrijke momenten en mensen uit de Tweede Wereldoorlog op 't Veluws Zandsculpturenfestijn. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn.
Foto 3. De allerlaatste echte steenkolenmijn van Nederland: Steenkolenmijn Valkenburg. Foto: Steenkolenmijn Valkenburg.
Foto 4. Ook kinderen vermaken zich prima in de Kasteeltuinen van Arcen. In juli en augustus mogen ze zelfs gratis mee. Tip: ga in juli op donderdag, dan zijn de tuinen ook 's avonds open! Foto: Kasteeltuinen Arcen
Foto 5. Kinderen spelen ouderwets leuke spelletjes in het prachtige buitenmuseum. Foto: Madelon Dielen / Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Laatst gewijzigd: 2020-06-30 10:22:07 · Gepubliceerd: 2020-06-16 12:00:29 - 3278