De tofste online kerstconcerten!

Geniet van intieme shows, gewoon vanuit je woonkamer

Het Concertgebouw Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Het Rotterdams Philarmonisch Orkest speelt samen met bekende Musicalsterren kerstmuziek en musicalhits in Ahoy Rotterdam: Foto: Karin van Gilst

archief oud artikel 15 december 2020 Showbizz Landelijk All I want for Christmas is youuuuuu! Mariah Carey, Chris Rea, Wham!; hoe graag sommigen het misschien ook zouden willen, er is geen ontkomen aan. En dat is maar goed ook, want wat zouden we in deze donkere wintermaanden moeten zonder kerstmuziek? Voor échte liefhebbers is er rond de feestdagen normaal gesproken dan ook genoeg keus uit kerstconcerten. Dat we Kerst dit jaar noodgedwongen in kleine kring vieren, betekent echter niet dat je niet kunt meeblèren met al die kerstklassiekers. Lees nu welke kerstconcerten je dit jaar online kunt zien.

OG3NE betovert Winter Efteling

De meiden van OG3NE pakken uit deze Kerst. Er staan namelijk niet één maar drie kerstconcerten op de planning. Na het annuleren van hun fysieke kerstshows in Maastricht, strikten de zusjes, die bekend staan om hun sublieme harmonieën, misschien wel de meest sprookjesachtige plek van Nederland voor hun spectaculaire livestreams. Vanuit drie verschillende winterse decors, schitteren de dames de woonkamers binnen vanuit de Winter Efteling. Verwacht kersthits van vroeger, van nu én eigen repertoire. Zo hoorde je de plat gedraaide kerstklassiekers nog nooit. De concerten, van elk zeventig minuten, vinden plaats op 18, 19 en 20 december. Het leukste is natuurlijk om in te schakelen voor alle drie de concerten, maar tickets voor afzonderlijke avonden zijn ook los verkrijgbaar. Een passe partout kost €27,50, voor een los concert betaal je €12,50.

A Musical X-Mas met het Rotterdams Philharmonisch

'Wat verlichting brengen in deze donkere dagen.' Dat is wat het Rotterdams Philharmonisch Orkest wil bieden met het gratis online kerstconcert 'A Musical X-Mas For You' vanuit Ahoy Rotterdam. Samen met musicalsterren als René van Kooten en Nyassa Alberta spelen zij bekende kerstmuziek en musicalhits. En extra goed nieuws tijdens de dure decembermaand: het concert is helemaal gratis! Meld je wel even aan via de website van het orkest. De stream wordt aan elkaar gepraat door presentator Frits Sissing en is te bekijken vanaf Eerste Kerstdag om 14:00 uur tot en met Oudejaarsdag.

Trijntje Oosterhuis: Jazz in het Concertgebouw

Het is inmiddels een traditie; de kerstconcerten van Trijntje Oosterhuis. Met de lekkerste kerstnummers, trekt zij rond de feestdagen het land in om Nederland warm te maken met haar prachtige soulstem. Helaas kan ook het uitverkochte jubileumconcert in het Concertgebouw dit jaar, vanwege de maatregelen, niet doorgaan. Maar, niet getreurd! Samen met bigband the Jazz Orchestra of the Concertgebouw bedacht de zangeres een prachtig alternatief. Op 23 december om 20:30 uur, kun je vanuit je huiskamer live genieten van monsterhits als 'Wonderful Christmastime' en 'Winter Wonderland', maar dan in een big-band-jasje. Voor €10,- ben je vanuit je woonkamer te gast in het Concertgebouw Amsterdam, kijk je met meerdere personen, dan kost een ticket €15,-.

Magisch Maastricht met André Rieu

Kerst is hét moment om herinneringen op te halen. Daarom blikt violist en concertleider André Rieu onder de naam 'Magical Maastricht' terug op vijftien jaar concerten in Maastricht, speciaal voor de feestdagen. Helaas zonder nieuw materiaal, maar met een heerlijke portie nostalgie. De Limburgse wereldster wil zijn fans op die manier toch iets geven ter vervanging van zijn geannuleerde kerstconcert in MECC. En zeg nou zelf, als iets een kerstsfeer kan oproepen, zijn het wel de aanstekelijke walsmuziek van the Johan Strauss Orchestra. Rieu brengt met een speciale selectie aan videomateriaal een ode aan zijn thuisstad Maastricht. De show is beschikbaar via de website van Andre Rieu, duurt 150 minuten, kost €12,50 en is beschikbaar van 19 december tot en met 3 januari. Na aanschaf is de video drie keer te bekijken.

Ook leuk om te doen

Foto 2. Trijntje Oosterhuis & Jazz Orchestra of the Concertgebouw in Het Concertgebouw Foto: © Mettina Jager Fotografie

Laatst gewijzigd: 2020-12-15 15:07:58 · Gepubliceerd: 15 december 2020 - 669

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Nu te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Binnen enkele weken te bezoeken

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...