1

Dwaal door de verborgen tuinen van Utrecht

Bezoek de Open Tuinendag Utrecht 2021

Open Tuinendag Utrecht 2021 Nieuws door
Foto 1. Een besloten en ommuurde binnentuin naar een eigen ontwerp achter een statig woonhuis op de Plompetorengracht.

archief oud artikel 25 juni 2021 Natuur Utrecht, Utrecht Achter de gevels en muren in de binnenstad van Utrecht floreert het groen! Ontdek de verborgen tuinen van Utrecht op de Open Tuinendag 2021! Veel van de tuinen zijn alleen op deze dag open voor publiek, dus grijp je kans en geniet op zaterdag 26 juni 2021 van de rust, schitterende planten en tuinontwerpen.

Voor één dagje, op 26 juni van 10:00 uur tot 17:00 uur, zijn zo'n 47 tuinen toegankelijk voor nieuwsgierige bezoekers, die graag van al die groene pracht willen genieten. Dit jaar heeft de Open Tuinendag Utrecht weer een paar mooie nieuwe tuinen gevonden, zoals de binnentuin bij herensociëteit De Vereeniging en een gemeenschappelijke tuin aan de Lange Lauwerstraat. Dus ook als je de Open Tuinendag al eens hebt bezocht, dan is het opnieuw de moeite waard.

Fris groen

Vorig jaar kon de Open Tuinendag helaas niet doorgaan, maar gelukkig staat er voor de tiende editie van het evenement niets meer in de weg. Wel geldt er een maximum aantal bezoekers per tuin. Met een passe-partout heb je de hele dag toegang tot alle tuinen. Weelderige tuinen vol bloemen en strakke, klassieke tuinen: elke tuin heeft zijn eigen karakter. In het programmaboekje staat een beschrijving van iedere locatie en een plattegrond. Door de looproute te volgen mis je geen enkele tuin. De passe-partouts voor de Open Tuinendag zijn nog verkrijgbaar op bij de VVV-Utrecht, Domplein 9. Let op: het aantal beschikbare passe-partouts is beperkt.

Tuinen die altijd open zijn

Eén dag per jaar, dan kan het zijn dat je net iets anders wilde gaan doen. Ook op andere dagen kun je in de Utrechtse binnenstad volop groen vinden. Gewoon voor publiek toegankelijk! Zoals de tuin in de pandhof van de romaanse Mariakerk. Deze staat vol met kruiden en mediterrane bomen. Wie meer wil weten over de verschillende planten kan een rondleiding aanvragen. Ook een pareltje is Flora's Hof, waar amateurtuinders met liefde een volkstuintje beheren. Misschien beginnen je groene vingers wel te kriebelen!

Ook het Griftpark is altijd open voor publiek. Naast grasvelden en een grote vijver vind je hier ook verrassende stadsnatuur bij de 220 meter lange plantenmuur en in de natuurkern: het midden van het park, dat omgeven is door water.
Foto 2. Het huis Pieterskerkhof 7 was oorspronkelijk een 18de-eeuwse koetshuis, paardenstal en tuinhuis. Kom kijken in deze mooie stadstuin! Foto: Open Tuinendag 2021

Laatst gewijzigd: 2021-06-25 20:01:16 · Gepubliceerd: 25 juni 2021 - 1573