Bouwen en spelen met LEGO® in Scheveningen

Bewonder miniaturen, ontwijk laserstralen en bekijk een 4D film

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen   Redactioneel door
Foto 1. Help mee om de mooiste stad te bouwen in Heartland. Foto: DagjeWeg.NL

15 augustus 2021 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Er staat een enorme giraf op de boulevard van Scheveningen! LEGO® fans weten al wat dat betekent: daar ligt LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Een speelparadijs voor kinderen, waar ze naar hartenlust kunnen spelen en bouwen met de wereldberoemde steentjes. Als volwassen begeleider geniet je ondertussen van hun blije snoetjes en help je natuurlijk graag een handje mee. Maar daarnaast is er ook voor ons veel moois te zien want overal staan fraaie bouwwerken, gemaakt van duizenden steentjes. Van levensgrote figuren tot Den Haag Miniland, vol prachtige miniaturen van de beroemdste gebouwen uit de stad.

Naar binnen rennen en spelen maar!

Vanaf de ingang kunnen de kinderen allerlei kanten oprennen. Rechtdoor trekken de bakken vol LEGO® stenen meteen de diehard LEGO® fans. Bouwen! Wordt het een autootje, of toch een grote wolkenkrabber? Wat ze ook kiezen, ze kunnen hun bouwsels meteen testen. Er zijn verschillende racebanen om te kijken wiens autootje het hardst rijdt. En zo'n wolkenkrabber maken ze natuurlijk het liefst op één van de 'schud'platen. Twijfel je bij het bouwen of je toren wel stevig genoeg is, dan druk je op de knop en schudt de bouwplaat flink heen en weer. Oei, blijft het gevaarte met zijn drie torentjes overeind?

Ondertussen bouwen andere kinderen met grote stenen een 'echt' huis op de vloer, waar ze straks allemaal in moeten kunnen. Er is al besloten waar de opening van de deur komt. De jongste kinderen kunnen lekker bouwen met DUPLO® en dat niet alleen. Er is een heel DUPLO® kinderspeelplek voor ze! Krijg ze daar maar weer eens uit.

  • Tip voor fanatieke bouwers én beginnelingen: volg een workshop bij de meester modelbouwer en leer al zijn tips en tricks.

Foto 2. Een auto van LEGO®, hoe cool is dat!? Rechts één van de racecircuits waar je kunt testen hoe snel je zelfgemaakte autootje gaat. Foto: DagjeWeg.NL

Treintje, laserstralen en 4D films

In LEGOLAND® Discovery Centre is nog veel meer te zien en te doen dan zelf bouwen. Overal staat al gebouwde LEGO® klaar om mee te spelen. Laat je eigen treintje rijden over de rails bij een stukje wereldstad. Kruip in een grote auto van vuurrode steentjes. Klim rond op een piratenschip. En bezoek Heartlake City met zijn roze poorten en vijf levensgrote meiden van steentjes. Hier staat al het begin van een mooie stad, waar iedereen zelf een huis bij kan bouwen. Of bezoek de Ninja trainingszone met een echt laserdoolhof. Zie daar maar eens uit te ontsnappen zonder geraakt te worden!

Er rijdt ook een treintje rond, dat door allemaal bijzondere ruimtes gaat. Hier kunnen kinderen met een toverstokje op van alles 'schieten'. Sterretjes op de wanden lichten op als ze worden raakt, planeten draaien een rondje en luchtbellen spatten uit elkaar. Sla ook de 4D bioscoop niet over, voor veel bezoekers één van de hoogtepunten. Zo'n LEGO® film krijgt toch een extra dimensie als de wind in je haren wappert en er opeens een hotdog vlak langs je vliegt.

Foto 3. Overal zijn plekken om met LEGO® te bouwen en om met LEGO® te spelen. Foto: DagjeWeg.NL

Den Haag in miniatuur

Misschien wel het mooiste deel van LEGOLAND® Discovery Centre is Den Haag MINILAND. Daar sta je opeens als een reus boven de boulevard van Scheveningen met het strand, de Pier en het beroemde Kurhaus vlak voor je neus. Prachtig gemaakt, met alleen al in het Kurhaus zo'n 25.000 steentjes. Ook andere beroemde gebouwen en hotspots uit Den Haag vind je er terug, zoals het voetbalstadion en natuurlijk het Binnenhof. En overal staan, zitten, lopen en werken minifiguurtjes.

Dan beweegt er iets in de stad, het hoofd van een meisje komt omhoog tussen de gebouwen en stopt abrupt. Haar mond valt open. Langzaam komt ze verder omhoog en kijkt ze om zich heen, daar midden in de prachtige miniatuurstad. Ondertussen wordt het om haar heen langzaam nacht en gaan de lichtjes branden. Helaas, alleen kinderen mogen via de speciale kruiptunnel deze bijzondere kijk op de ministad meemaken. Maar ook vanaf de andere plekken is alles goed te zien.

  • Tip: er schijnt een ontsnapte boef door MINILAND te lopen. Wie ontdekt hem?

Foto 4. Het treintje staat nog op het stationnetje, klaar voor de volgende reis. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 5. Op de foto met één van de bewoonsters van Heartland. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 6. Er zijn ook leuke speeltoestellen om te klimmen en te klauteren. Foto: DagjeWeg.NL

Goed om te weten

  • LEGOLAND® Discovery Centre is voor kinderen van drie tot en met tien jaar en natuurlijk hun volwassen begeleiders;
  • Volwassenen zonder kinderen worden niet toegelaten. Voor hen zijn er speciale volwassen avonden. Tip: zo'n avond is ook heel geschikt voor tieners;
  • Geen zin om de hele tijd met je tas te zeulen? Berg hem dan op in één van de kluisjes; daar heb je wel een één- of twee-euromuntstuk voor nodig;
  • Even lekker ontspannen met een kopje koffie terwijl de kinderen spelen kan bij het café. En er is gratis WiFi;
  • Leuk extraatje is de Activity Pack voor kinderen vol vragen, opdrachten en bouwtips, die ze om hun nek kunnen hangen. Na afloop mag het mee naar huis;
  • Bekijk wat je nog meer kunt doen in Scheveningen.
Foto 7. Den Haag MINILAND staat vol prachtige miniaturen van beroemde gebouwen uit Den Haag en Scheveningen. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-11-01 16:26:48 · Gepubliceerd: 2021-08-12 14:27:11 - 7915