Sneaky Shoes: bewonder sneakers in het museum!

Stedelijk Museum Almelo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bekijk de sneaker als mode-icoon, verzamelobject en statement

31 augustus 2021 Cultuur Almelo, Overijssel Fashionista's en schoenenverzamelaars wisten het natuurlijk allang: sneakers zijn pure kunst! En dat wordt vanaf zaterdag 4 september nog maar eens extra bevestigd in het Stedelijk Museum Almelo tijdens de tentoonstelling 'Sneaky Shoes: de sneaker van ontwerp tot icoon'.

Foto 1. Sneakers zijn kunst! Foto: Stedelijk Museum Almelo

De sneaker als verzamelobject

Heb je een gigantische kast vol met sneakers in alle soorten en maten? Of heb je geen idee meer waar je ze toch allemaal moet laten? Geen zorgen; je bent gewoon lekker bezig als kunstverzamelaar! Want net zoals kunstliefhebbers stad en land afzoeken naar bijzondere schilderijen, speuren fanatieke sneaker lovers wereldwijd naar de meest exclusieve modellen. Tijdens de expositie in het Stedelijk Museum Almelo bekijk je de bijzondere sneakercollecties van twee fanatieke verzamelaars: Tim Beumers en Tirza Smit. Ontdek wat ze drijft en waarom juist déze schoenen zo bijzonder zijn.

De sneaker als mode-icoon

Ook als je niet zoveel van mode of schoenen weet, heb je vast wel eens gehoord van de Nike Air Max 1 of de Adidas Superstar. En ken je ze niet bij naam, dan herken je ze direct als je ze ziet. Al jarenlang domineren ze namelijk het straatbeeld. Bij Sneaky Shoes bekijk je bijzondere uitvoeringen van deze klassiekers en ontdek je hoe ze uitgroeiden tot ware mode-iconen. Je komt er daarnaast achter dat de sneakers ook andere grote modeontwerpers inspireerden. En niet alleen modeontwerpers! Ook kunstenaars, muzikanten en speelgoedfabrikant LEGO® baseerden hun werk op de extreem populaire sportschoenen.

De sneaker als statement

Niet alleen is het fijn om er goed uit te zien en helpen mooie schoenen daar een handje bij. Ook zeggen ze iets over de identiteit van degene die ze aan heeft. En wat sluit hier nou beter bij aan dan hippe schoenen waaraan je ook nog een persoonlijke voorkeur kunt toevoegen? De tentoonstelling besteedt daarom ook ruimschoots aandacht aan het fenomeen van customizable sneakers, waarbij liefhebbers de bekende modellen letterlijk kunnen voorzien van een eigen tintje. Bekijk interessante voorbeelden.

Ook leuk

Foto 2. Bijzondere sneakers in de tentoonstelling Sneaky Shoes. Foto: Stedelijk Museum Almelo

Laatst gewijzigd: 2021-09-06 12:02:34 · Gepubliceerd: 2021-08-30 12:34:41 - 895