1

Bewonder de indrukwekkend creaties van Bloemencorso Zundert

Geen optocht, maar wel een tentoonstelling met de bloemenwagens

Bloemencorso Zundert 2021 Nieuws door
Foto 1. Geen rijdend Bloemencorso dit jaar, maar wel een tentoonstelling van de prachtige creaties van de twintig buurtschappen. Foto: Marlou Evers Fotografie

archief oud artikel 1 september 2021 Cultuur Zundert, Noord-Brabant Na maanden werken is daar de finale, het spektakel waar het allemaal om draait voor de corsobouwers. Op 5 en 6 september is er weer een Bloemencorso Zundert! Geen optocht met rijdende wagens vanwege de coronamaatregelen, maar wél een tentoonstelling met de 20 prachtige creaties van de Zundertse buurtschappen.

Miljoenen dahlia's

Het Bloemencorso Zundert is het grootste bloemencorso van Nederland, wat al tachtig jaar bestaat. Wagens van wel 9 meter hoog en negentien meter lang rijden normaal gesproken ieder jaar trots door de straten van Zundert. De twintig buurtschappen Zundert maken allemaal een eigen bloemenwagen met de prachtigste voorstellingen. In de zomermaanden verrijzen de grootste bouwwerken in de corsotenten, die in de laatste dagen met miljoenen dahlia's worden ingekleurd. Het resultaat is indrukwekkend! En daar zijn de Zundertenaren met recht apetrots op; het Bloemencorso is de eerste Nederlandse traditie die is opgenomen op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Tentoonstelling van Bloemencorso Zundert

Helaas is een rijdende optocht door de verlengde coronamaatregelen niet mogelijk. Maar gelukkig is het werk van de corsobouwers niet voor niets en kan het publiek tijdens een tweedaagse tentoonstelling hun creaties alsnog bewonderen. Bezoekers moeten vooraf een ticket kopen en daarbij ook een tijdsblok reserveren. Via één van de drie ingangen kun je binnen dat tijdsblok het terrein op. De ingangen zijn te vinden aan het Oranjeplein, Beekzicht en de Molenstraat. Je hebt na binnenkomst ongeveer twee uur de tijd langs looproutes te genieten van al het moois van Bloemencorso Zundert. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig, maar bezoekers moeten wel 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Praktische informatie Bloemencorso Zundert

  • Openingstijden: zondag 5 september van 13:00 uur tot 21:00 uur en maandag 6 september van 09:00 uur tot 21:00 uur.
  • Entree: € 7,50 voor iedereen vanaf 13 jaar.

Nog meer leuke dagjes weg

Laatst gewijzigd: 2021-09-02 12:12:27 · Gepubliceerd: 1 september 2021 - 870


ra2