Uitnodiging: vier een doldwaze verjaardag in de Efteling

De Efteling |  
Nieuws door
Foto 1. Welkom op het wonderlijke theefeestje in de Efteling! Foto: Efteling, Levin Den Boer

Tijdelijk sprookje geopend op de Speelweide

28 maart 2022 Toerisme Kaatsheuvel, Noord-Brabant Volg de muziek en waag je in een konijnenhol, net als Alice in Wonderland, en je beland op het wonderlijke verjaardags-theefeestje van de Efteling. 26 weken lang is iedereen van harte welkom om de 70ste verjaardag van het sprookjespark mee te vieren. Schuif aan voor een kopje thee, een gebakje en een vrolijk spektakel met muziek en dans.

Zet je feesthoed op

Zet een feesthoed op je hoofd en doe mee aan het nieuwste sprookje van de Efteling! Ter ere van de 70e verjaardag van het park is het van 28 maart tot en met 3 oktober voortdurend feest op de Speelweide. De hele dag door wordt hier een maf theefeestje gevierd - in de stijl van Alice in Wonderland. Wie zich in het konijnenhol waagt is opeens een eregast op dit vrolijke feest en mag plaatsnemen aan de theetafel, vol kopjes, taartjes en feesthoedjes. De Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas wijzen je een plekje en laten zeven stoelen vrij voor Efteling-bewoners. Met z'n allen maken zij er een echt feest van met rijm, zang en dans. Bijzonder: het is voor het eerst dat bezoekers zelf actief meespelen in een sprookje.

Efteling: 70 jaar

Op 31 mei 1952 opende Sprookjesbos de Efteling voor het eerst de toegangspoort. Het grote kasteel van Doornroosje, het plein met de herauten en de sprookjes verscholen tussen de bomen ademen de sfeer en stijl van Anton Pieck en de Efteling blijkt een schot in de roos. En dat is het nog steeds, nu alweer 70 jaar verder en dat wordt dit jaar gevierd met alle bezoekers. Het park is feestelijk versierd en zelfs Langnek draagt een feesthoed. Iedere dag om 16:00 uur start de feestmuziek en wie goed oplet vindt allerlei verrassingen, zoals een muziekpaddenstoel met raampje waardoor je naar binnen kunt kijken. En dan zijn er ook nog de twee nieuwe attracties, Sirocco en Archipel, die je zeker moet bezoeken!

Lees hier meer over de verjaardag van de Efteling.

Bekijk ook

Foto 2. Efteling Wonderland met de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Foto: Efteling, Levin Den Boer
Foto 3. Eerste bezoekers in Efteling Wonderland. Foto: Efteling, Levin Den Boer

Laatst gewijzigd: 2022-03-28 17:31:33 · Gepubliceerd: 2022-03-28 16:31:58 - 1022