Nederland één grote speelplek tijdens Buitenspeeldag!

Meer dan 600 buitenactiviteiten in heel Nederland

Buitenactiviteiten voor kinderen Nieuws door
Foto 1. Op de Buitenspeeldag kunnen kinderen overal meedoen aan leuke buitenspeelactiviteiten. Foto: Jantje Beton; persfoto

archief oud artikel 6 juni 2022 Toerisme Landelijk Dit jaar is er weer een echte Buitenspeeldag, met door heel Nederland leuke outdoor activiteiten voor kinderen. Want buitenspelen is niet alleen superleuk voor ze, maar ook supergezond. Jantje Beton en tv-zender Nickelodeon hebben samen met allemaal lokale organisatoren op 8 juni meer dan 600 activiteiten op poten gezet. Kijk snel wat er bij jou in de buurt te doen is!

Doe mee!

Van hinkelen op straat en kunst maken met stoepkrijt tot hele parcoursen om lekker te klimmen en te klauteren: tijdens de Buitenspeeldag op 8 juni is er van alles te doen. Zo kun je in Rotterdam in de Van Houtenstraat allemaal spelletjes doen uit grootmoeders tijd als hink-stap-sprong, eilandje roven en elastieken. In Tiel maken ze een groot parcours met allemaal sporten op een groot grasveld. En in Lutte wordt van alles georganiseerd rond een groot springkussen, van een auto beschilderen tot je laten schminken. Er doen ook allemaal speeltuinen en kinderboerderijen mee met de buitenspeeldag.

Hoe werkt het?

Tussen 13:00 uur en 17:00 uur kun je op 8 juni buiten overal terecht. Misschien wordt er bij jou in de buurt wel een leuke activiteit georganiseerd: een spel- of knutselmiddag, een speurtocht of een wedstrijd stoepranden! Kijk snel op de kaart van de Buitenspeeldag en ontdek waar in jouw buurt leuke activiteiten van de Buitenspeeldag zijn! Er zijn meer dan 600 plekken waar je uit kunt kiezen.

Wordt er niets georganiseerd? Trommel dan zelf je vrienden bij elkaar, houd een tafeltennistoernooi, bouw een hut in het bos of geef op straat een modeshow voor je buren. Alles mag vandaag!

Buitenspeeldag belangrijker dan ooit

Geef kinderen weer de ruimte om veilig buiten te spelen! Dat was ooit het uitgangspunt van de voorloper van de Buitenspeeldag: de Nationale Straatspeeldag die in 1986 voor het eerst werd georganiseerd. Want veilig buiten spelen werd in die tijd steeds moeilijker, zeker op straat. Op de Straatspeeldag werden vooral veel straten afgesloten en voor een middag teruggegeven aan de kinderen.

Nu hebben we de Nationale Buitenspeeldag die vooral de kinderen zelf wil activeren om meer naar buiten te gaan. En dat is actueler dan ooit. Want Nederlandse kinderen spelen steeds minder buiten. Terwijl ze vergeleken met andere landen al weinig buiten komen. Heel jammer, want het is hartstikke gezond voor ze én ze leren zo ook de andere kinderen in de buurt kennen en vriendjes te maken.

Nog meer leuke buitenactiviteiten voor kinderen

Foto 2. Meer vrij, dat willen alle kinderen wel. En dan kunnen ze lekker buiten spelen. Foto: stopper van Jantje Beton

Laatst gewijzigd: 2023-06-22 16:07:27 · Gepubliceerd: 6 juni 2022 - 217