Zo maak je als redacteur DagjeWeg.NL inhoudelijk sterk

De redactie zorgt steeds voor relevante content

Vacature: Allround Online Redacteur   Redactioneel door
Foto 1. Foto: DagjeWeg.NL

21 november 2022 Als redacteur van DagjeWeg.NL schrijf je veel artikelen over allerlei dagjes uit. Van een mooie top 10 met Amsterdamse musea tot een reportage over een dierentuin. Hoe bepalen we waar we over schrijven? En wat we precies schrijven om de bezoekers te trekken? Daar hebben we verschillende manieren voor.

Altijd actuele artikelen

In een jaar zitten verrassend veel piekmomenten voor de toeristische sector. Denk aan: alle schoolvakanties, feestdagen en speciale evenementen. Als redactie spelen we ruim van tevoren in op deze drukke periodes door artikelen te publiceren die passen bij de zoekopdrachten van onze bezoekers. We houden daarvoor Analytics goed in de gaten; dit hebben we realtime aanstaan om gevoel te krijgen bij wat mensen zoeken in een bepaalde periode.

Waar zoeken mensen naar?

Het zoekgedrag van mensen op DagjeWeg.NL is voor ons een inspiratiebron. Een stijging in zoekopdrachten naar een bepaalde plaats is vaak een reden om een artikel te schrijven. Of we komen een specifieke zoekopdracht tegen als 'dagje uit met pubers'. Een lastig te bereiken doelgroep waarvoor we onze bezoekers met liefde ideeën aan de hand doen. Daarnaast kijken we naar algemene zoekopdrachten en rubrieken en zorgen we dat er voor iedereen én door het hele land verspreid genoeg inspirerende inhoud te vinden is.

Foto 2. We houden het gedrag van onze bezoekers goed in de gaten. Foto: DagjeWeg.NL

Wat willen mensen nog meer weten?

Stel, je hebt een leuk idee voor een artikel. Hoe ga je dan verder? We verdiepen ons in het onderwerp en zoeken er leuke uitstapjes en achtergrondinformatie bij. Maar om te weten wat mensen zoeken is een zoekwoordenonderzoek een goed begin. Door tools als Answerthepublic.com te gebruiken krijg je een idee van welke zoekopdrachten vaker voorkomen bij een onderwerp. In Ubersuggest (Neil Patel) of de Keyword planner van Google krijg je meer informatie over het zoekvolume en de concurrentie op een bepaalde zoekterm. Met die informatie maak je keuzes met betrekking tot de insteek en de inhoud van een artikel.

Hoe maak je een artikel goed vindbaar?

In het cms van DagjeWeg.NL werken redacteuren met html. Dit gebruiken we niet alleen om een kopje te maken of iets een andere kleur te geven, maar vooral om structuur aan te brengen in een tekst. Met html geef je aan wat belangrijk is in een tekst, zodat Google dit snel kan scannen. Door bepaalde woorden en termen, die in je zoekwoordenonderzoek hebt gevonden, extra uit te lichten is meteen duidelijk waar je tekst over gaat en voor wie het bedoeld is. Je helpt Google dus een handje om je artikel goed te lezen en uiteindelijk naar boven te brengen in de zoekresultaten. Het cms van DagjeWeg.NL is zo opgebouwd dat het vanzelf meehelpt aan een goede seo. Je kunt dus na een beetje onderzoek gewoon lekker gaan schrijven en er een mooi artikel van maken. Die combinatie van goede inhoud en techniek maakt dat je artikel gevonden en gelezen wordt!

Worden we gevonden?

Na de publicatie van het artikel zit het werk er nog niet op. Als redacteur houd je in de gaten welke artikelen het goed doen en veel lezers trekken. En welke niet echt gevonden worden. Kunnen we nog een beetje bijschaven of is het gewoon niet zo'n aansprekend onderwerp? We actualiseren de artikelen regelmatig en publiceren iedere dag weer iets nieuws. En dat zijn alleen nog maar de artikelen. De redactie van DagjeWeg.NL schrijft ook nog de teksten van alle uitstapjes en ticketpagina's.

Foto 3. Foto: DagjeWeg.NL

Aan de slag als online redacteur

Als redacteur van DagjeWeg.NL ben je elke dag bezig met wat er te doen is in Nederland. En je ontdekt steeds weer nieuwe plekken en bijzondere uitjes. We zorgen ervoor dat we steeds op de hoogte zijn van de nieuwste online ontwikkelingen, zodat we al die leuke uitjes en activiteiten onder de aandacht van nieuwe bezoekers kunnen brengen. En dat is is een hele leuke klus! Heb je er al zin in? Solliciteer dan op de vacature Allround Online Redacteur.

Foto 4. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 10:13:14 · Gepubliceerd: 2022-11-21 14:09:25 - 132