Winterse magie in Attractiepark Toverland

Attractiepark voor het eerst volledig open in de winter

Attractiepark Toverland Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Geniet in Toverland van winterse magie. Foto: Toverland

archief oud artikel 20 december 2022 Toerisme Sevenum, Limburg Laat je betoveren door de magie van Winter Feelings, hét winterevenement van Toverland. Voor het eerst is het attractiepark volledig geopend in de winter, inclusief de buitengebieden en achtbanen. Maak een rondje in de verlichte houten achtbaan Troy, roetsj van de bandenglijbaan en geniet van de lekkerste winterse snacks.

Welkom in winterwonderland

Zodra je het park binnenkomt ben je in een waar winterwonderland met duizenden lichtjes en heel veel kerstbomen. Entreegebied Port Laguna is omgetoverd tot een winterse hotspot vol activiteiten en winterse gezelligheid. Bind de schaatsen onder op de ijsbaan en race tegen elkaar op de supersnelle bandenglijbaan. Er is zelfs een curlingbaan, waar je met z'n allen een potje kunt curlen op het ijs. Moe gespeeld en toe aan iets warms? Schuif dan aan in de gezellige Almhut voor een drankje met een uitgebreide borrelplank.

Winter Feelings in Toverland duurt tot en met 15 januari 2023. Het park is in die periode alle weekenden open en tijdens de hele kerstvakantie ook doordeweeks (vaak tot 20:00 uur).

Foto 2. Keer op keer super snel naar beneden op de bandenglijbaan. Foto: Toverland

Winterse attracties

Voor het eerst zijn alle buitengebieden van Toverland ook open in de winter. En dat betekent dat je een ritje kunt maken in houten achtbaan Troy of de spectaculaire wing coaster Fenix! Tussen de attracties door geniet je steeds van winterse shows en muziek. In Avalon vier je het Keltische Midwinterfeest en in de Magische Vallei val je midden in de Polynesische winter, met gekleurde lampionnen en de magische watershow Katara- Fountain of Magic. Luister in Wunderwald naar de verhalen van uitvinder Maximus, die een boekje open doet over de verhalen rond moeraswezen Zork. Onzin of toch niet?

Foto 3. Sneller, sneller en nog veel sneller op de Maximus' Blitz Bahn. Foto: Toverland

Proef de Winter Specials

Vergeet de attracties even, je kunt je tijdens Winter Feelings ook door je maag en smaakpapillen laten leiden! Er is namelijk heel veel lekkers te vinden in Toverland deze winter. Geniet van de heerlijke Winter Specials, van zoet tot hartig. Rooster marshmallows bij Troy of in de Magische Vallei, lekker warm bij een vuurtje. In Wunderwald haal je bij foodcourt Waldstube heerlijke kaneelbroodjes of een roomcroissant, maar ook de flammkuchen van bakker Kuchler zijn erg verleidelijk. Een lekker winters frietje met stoofvlees erbij? Smullen! Favoriet van de kids is de Christmas lights-slush: een slush in een lichtgevende beker. Bonus: met zo'n lichtje vallen ze lekker op als de schemer valt.

Foto 4. Geniet tussendoor van een winterse snack of iets te drinken. Er zijn heerlijke Winter Specials! Foto: Toverland

Magisch Winterfeest

Ook het overdekte Land van Toos is helemaal in wintersferen. Toos & Morrel hebben zich lekker warm aangekleed en gaan graag met hun fans op de foto. Iedere dag schitteren de mascottes in hun eigen familieshow, leuk voor het hele gezin. En dan aan het einde van de dag is het tijd voor het Magisch Winterfeest! Alle bewoners van Toverland verzamelen zich in Port Laguna voor deze spetterende eindshow. Zing mee en geniet van dit winterse spektakel tegen het decor van meer dan 230 kerstbomen. Een spectaculair einde van een magisch dagje uit in de kerstvakantie!

Foto 5. Schaatsen rond de kerstboom in een mooi winters decor in Port Laguna. Foto: Toverland

Extra informatie

Dagje genieten van Winter Feelings in Toverland?
  • Winter Feelings is nog te bezoeken in alle weekenden t/m 15 januari 2023 en natuurlijk tijdens de hele kerstvakantie.
  • Tip: download de Toverland-app! Hierin vind je een handige plattegrond en de actuele wachttijden van attracties. En je kunt er een plekje op de curlingbaan reserveren.
Foto 6. Vestig je een nieuw snelheidsrecord op de razendsnelle Maximus' Blitz Bahn? Foto: Toverland

Laatst gewijzigd: 2022-12-24 00:18:12 · Gepubliceerd: 20 december 2022 - 1504