Bezoek de bloemenzee van de Keukenhof

De lente barst los: de Keukenhof is weer open!

Keukenhof Nieuws door
Foto 1. De grote tulpen staat vooral in bloei tijdens de tweede helft van het seizoen. Foto: Keukenhof

archief oud artikel 20 maart 2023 Toerisme Lisse, Zuid-Holland In de Keukenhof barst de lente in alle kleuren los! Het bekende park in Lisse opent op 23 maart het nieuwe seizoen. Maak een wandeling door de miljoenen tulpen, narcissen en andere prachtige voorjaarsbloemen en bewonder de inspiratietuinen. Lentekriebels gegarandeerd!

Ieder jaar is de Keukenhof een hit

De Keukenhof trekt toeristen vanuit de hele wereld naar Lisse, die de bijzondere tuinen met eigen ogen willen bewonderen. En dat is niet voor niks. Zoveel bloemen bij elkaar heb je nog nooit gezien! Je raakt hier niet snel uitgekeken, want behalve bloemen in alle soorten en maten vind je verspreid over het terrein overal indrukwekkende kunstwerken; een samenwerking met het Kröller-Müller Museum en vijfentwintig kunstenaars. De Keukenhof is geopend van 23 maart tot en met 14 mei (dagelijks van 09:00 uur tot 19:30 uur).

Foto 2. Wandel langs miljoenen bloemen. Foto: Keukenhof
  • Tip: als je vroeg voor de deur staat, is het nog heel rustig. Of arriveer na 16:00 uur, want dan is de grootste drukte weer voorbij.

De mooiste bloemen van het seizoen

Al is de Keukenhof maar een kleine twee maanden open, toch is er steeds iets nieuws te zien. Aan het begin bloeien de krokussen, narcissen en hyacinten. De grotere tulpen komen iets later in het seizoen uit de grond. Maar welke bloemen je voorkeur ook hebben, een bezoekje is in de hele openingsperiode de moeite meer dan waard. Zo beklim je de molen voor het mooiste uitzicht over de volledige Keukenhof en de omliggende bollenvelden. Ook zijn er verschillende bloemenshows waar je naartoe kunt in de paviljoens op het terrein. Zo vind je in het Oranje Nassau Paviljoen de 'Tulpen en hyacintenshow' (23 tot en met 28 maart) en de 'Freesia en gerberashow' (30 maart tot en met 4 april) en spot je in het Beatrix Paviljoen de mooiste orchideeën (23 maart tot en met 14 mei).

Romantiek en kopjes thee

Naast gigantische tulpenvelden, vind je verspreid over het terrein ook speciale inspiratietuinen. Zo is er de Organic garden waarin de natuur centraal staat en een goede leefomgeving voor insecten. In de Tropical Beach garden waan je je op een tropisch eiland vol palmbomen, zand, hangmatten en golvende bloemenborders. In de Pink Tea garden geniet je van een kopje thee in de kas in de tuin waar onder meer munt, kamille, anijs en citroenmelisse groeien. Spot inheemse planten en bloembollen in de Graffiti Garden of voel de romantiek in de Red Romance garden.

Fluisterboot of rondleiding te voet

Natuurlijk kun je het park 'gewoon' te voet verkennen, op je eigen tempo. Maar er zijn nog meer manieren om al het moois in de Keukenhof te ontn. Vaar in een fluisterboot tussen de de bollenvelden, terwijl een gids van alles vertelt over de bloemen en de Bollenstreek (volwassenen: €10,-, kinderen, €5,-). Wil je meer weten over de historie van de Keukenhof, de verschillende bloemenshows en de inspiratietuinen? Boek dan een wandelrondleidingvoor €150,- per tour. Ook leuk: pak de fiets voor een rondje in de directe omgeving. Trap, terwijl de wind door je haren waait, langs prachtige vergezichten. Geen fiets bij je? Geen probleem: een fiets (€10,-) of tandem (€25,-) is te huur op de parkeerplaats bij de entree.

Let op: hoe mooi de foto's ook zijn, het is niet toegestaan om dwars door de bollenvelden te lopen. Dan gaan de bloembollen kapot. Plaatjes om te delen met je familie en vrienden maak je dus vanaf de paden. Ook heel tof en net zo kleurrijk!

Kinderen mee naar de Keukenhof

Is een dagje Keukenhof ook leuk voor kinderen? Jazeker! Voor hen zijn er speciale activiteiten, zoals de speurtocht 'Uit je bol!'. Je kunt deze gratis speurtocht ophalen bij de informatiebalie bij de ingang. Terwijl volwassenen rustig om zich heen kijken en genieten van de bloemen om zich heen, volgen de kinderen het boekje vol weetjes en leuke opdrachten over de tulp. Ook leuk is de dierenweide waar je geitjes kunt aaien en uit een doolhof kunt ontsnappen. Spannend! In de speeltuin kunnen de kleine bezoekers zich lekker uitleven. Voor de echte kleintjes is er een speciale Nijntje-speeltuin. En op 19 april komt Nijntje zelf ook nog langs! Van 1 tot en met 5 mei ontmoet je Fien en Teun.

Foto 3. Foto: Keukenhof

Ook leuk

Foto 4. De Keukenhof is een waar paradijs voor bloemen- én kunstliefhebbers. Foto: De Keukenhof

Laatst gewijzigd: 2023-04-20 09:36:47 · Gepubliceerd: 20 maart 2023 - 1788

Dit past bij 'Bezoek de bloemenzee van de Keukenhof'