1

Proost! Geniet van een biertje in België

Dit zijn de grootste Belgische bierfestivals van 2023

Redactioneel door
Foto 1. Proost met je beste vrienden met de lekkerste biertjes! Foto: Unsplash License © Yutacar

archief oud artikel 23 mei 2023 Toerisme Brussel, Brussel Als er één land goed is in het brouwen van bier, zijn het de Belgen wel. En daar zijn ze maar wat trots op! Daarom zetten ze ook de deuren wijd voor je open tijdens een bierfestival. Dat sla je niet over toch? Wij zetten de grootste bierfestivals in België voor je op een rij. Cheers!

Brugs BierFestival

Brugge, West-Vlaanderen - Op 10 en 11 juni staat de 15de editie van het Brugs BierFestival op de planning. In het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum van Brugge vind je zo’n 80 brouwerijen en bierfirma’s die allemaal hun beste biertjes hebben meegebracht. In totaal worden er meer dan 500 verschillende biersoorten verwacht, die je kunt proeven. Pfoe, dat wordt een taxi bestellen! Gelukkig hoef je niet te proeven op lege maag. Er zijn diverse foodtrucks aanwezig met de lekkerste hapjes.

Foto 2. Proeven, proeven en nog eens proeven. Wat is je favoriet? Foto: Brugs BierFestival
Hou je wel van een biertje? Ga dan eens op bezoek bij een brouwerij! Vaak bieden brouwerijen naast rondleidingen ook lekkere bierproeverijen aan.

Bierpassie Weekend

Antwerpen, Antwerpen - Een weekend vol bier vind je op 23, 24 en 25 juni in Antwerpen. Voor de 22ste keer wordt de Groenplaats omgetoverd tot een enorm bier-walhalla met iets meer dan 200 verschillende speciaalbiertjes. Ook worden er tijdens het Bierpassie Weekend zo’n 30 nieuwe biertjes geïntroduceerd. Terwijl je geniet van de drankjes, treden er diverse harmonieorkesten en jazzbands op.

Gents Bierfestival

Gent, Oost-Vlaanderen - Tijdens het Gents Bierfestival op 19 augustus gaat het er net iets anders aan toe dan bij andere festivals. Hier zijn namelijk geen stands waar brouwerijen hun bieren promoten. In plaats daarvan worden er ongeveer honderd bieren zorgvuldig geselecteerd door professionele biermeesters. Zo weet je dat de bieren die je gaat proeven, met zorg uitgezocht zijn. Van die biertjes zijn er zo'n 70% Belgisch en 30% uit het buitenland. Ook zijn er foodtrucks aanwezig met lekkere, bijpassende hapjes. De locatie van het festival bevindt zich in een prachtige binnentuin en is op loopafstand van station Gent Sint Pieters.

Foto 3. Geniet van heerlijke biertjes op het Gents Bierfestival. Foto: Gents Bierfestival

Belgian Beer Weekend

Brussel, Brussel - Groot, groter, grootst! Dat is het Belgian Beer Weekend in Brussel. Het weekend staat in het teken van meer dan 500 biertjes van ruim 50 brouwerijen. Trommel je beste vrienden op en ga op zoek naar je persoonlijke favoriet. Het bierfestival vind je van 1 tot en met 3 september op de Grote Markt. Op zaterdag is er als extra een brouwersparades en op zondag geniet je van een optocht met brouwersconfrerieën.

Op 1 juli 2023 opent er in Brussel een bezoekerscentrum over de Belgische biercultuur: Belgian Beer World. Hij komt op de bovenste twee verdiepingen van het beursgebouw. De vijf grootste brouwerijen van België betalen mee aan het project en 103 kleinere brouwerijen doen op een andere manier mee. Het is de bedoeling dat het een locatie van ontmoeting en uiteraard proeven wordt. Een soort bierfestival, maar dan het hele jaar door!
Foto 4. Proef verschillende speciaalbiertjes en ontdek je favoriet! Foto: Brugs BierFestival

Laatst gewijzigd: 2023-06-06 15:26:34 · Gepubliceerd: 23 mei 2023 - 1301