1

Wat is er te doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 10 en 11 juni

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Ga op expeditie op Terschelling tijdens Oerol. Foto: Hans Jellema

archief oud artikel 8 juni 2023 Toerisme Landelijk Zon, zon en nog veel meer zon! We kunnen ons verheugen op een heerlijk zomers weekend, dat ook nog eens bol staat van de leuke evenementen. Pak de boot naar Terschelling voor de unieke sfeer van Oerol, struin langs de grachten van Meppel of geniet van muziek in het Vondelpark Openluchttheater. We hebben de leukste activiteiten op 10 en 11 juni voor je verzameld in de Weekend Top 5. Veel plezier!

Oerol 2023

Terschelling, Friesland - Een heel eiland als toneel! Ieder jaar is het Oerol Festival een feestje dat op het hele eiland Terschelling meegevierd wordt. Stap dit weekend samen met andere festivalgangers op de boot en laat je door muziek en theater over het mooie eiland voeren. Met een festivalbandje ga je op expeditie langs twaalf installaties en ervaringen op verschillende plekken. Word een met de natuur in het Formerumerbos, zie het zand dansen in de duinen en sta stil bij hoe we met onze wereld omgaan. Er zijn ook nog tickets te koop voor de voorstellingen, zoals Sâlt, een voorstelling van Tryater die haar première beleeft tijdens Oerol 2023. En dompel je vooral onder in de feestjes in het Festivalhart de Deining. Oerol duurt nog tot en met 18 juni 2023.

Foto 2. Stap dit weekend op de boot naar Terschelling om te genieten van Oerol. Foto: © Marleen Annema
  • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
  • Gratis comedy en theater in het Vondelpark

    Amsterdam, Noord-Holland -Het is er dit weekend prachtig weer voor: een nieuw zomerseizoen in het Vondelpark Openluchttheater! Hier kan iedereen de hele zomer lang zonder een ticket te kopen genieten van alle soorten muziek, theater, dans en comedy. Wil je bijdragen aan de programmering van dit mooie theater? Er is een collectebus! Dit weekend staat er onder meer een jeugdvoorstelling van Meneer Monster op het programma, over een kleine mol, naar het bekende boek. Erik van Muiswinkel vult de zaterdagavond met comedy en op zondag is het tijd voor muziek (klassiek en indiepop)! En wie dit weekend geen tijd heeft: spiek vast in de agenda voor de programmering van deze zomer - tot 10 september is elk weekend gevuld.

    Foto 3. Met mooi weer helemaal een aanrader: genieten van muziek en theater in de openlucht. Foto: Vondelpark Openluchttheater

    Vier het Grachtenfestival in Meppel

    Meppel, Drenthe - De grachten in Meppel zijn dit weekend het toneel van het jaarlijkse Grachtenfestival. Ruim veertig historische schepen liggen aan de kades te pronken. De boten krijgen op zaterdag 10 juni gezelschap van een schip van de Koninklijke Marine. Dit indrukwekkende vaartuig meert af aan het Westeinde, waar nieuwsgierige bezoekers het van binnen mogen bekijken. Verder is er volop muziek van piraten- en shantykoren en scoor je mooie spullen op de Outlet Shopping of de braderie. Voor de kinderen is er een Kinder-Speel-Eiland, met springkussens en leuke kinderactiviteiten. Ook leuk: op zaterdagochtend racen de zonnebootjes om het hardst door de grachten om de winst van de Young Solar Challenge.

    Foto 4. Op vrijdag staat het bungee-roeien op het programma. Wie maakt de meeste meters aan het elastiek? Foto: Organisatie Grachtenfestival

    Spektakel rond The Ocean Race

    Scheveningen, Zuid-Holland - Op zondag 11 juni komt de vloot van The Ocean Race na 60.000 kilometers zeilen aan in de haven van Scheveningen. Een indrukwekkend gezicht! Vijf dagen lang zijn de zeilers in Scheveningen en dat betekent vijf dagen vol activiteiten voor het publiek! Benieuwd hoe het is om zo lang op zee door te brengen? Test het in The Ocean Race Experience en neem plaats in de boot voor een virtuele tocht. Je vindt deze experience in het Ocean Live Park, waar van alles te beleven is. Kinderen varen rond in kleine bootjes of rennen over het water in een Aquabubble. Haagse bands en artiesten laten van zich horen vanaf het podium en er staat muzikaal straattheater op het programma. Een leuk evenement voor iedereen, nog tot en met 15 mei 2023 te bezoeken.

    Foto 5. De snelle zeilboten van The Ocean Race komen op zondag 11 juni aan in de haven van Scheveningen. Foto: Tig Sports

    Duik de sloot in tijdens de Slootjesdagen

    Landelijk - Op zoek naar een leuke en ook nog leerzame activiteit dit weekend? Duik in de dichtstbijzijnde sloot! In juni organiseert IVN Natuureducatie namelijk de Slootjesdagen en zijn er leuke activiteiten aan de waterkant. En die vind je door het hele land! Zo ga je op 10 juni bij Fort Giessen op pad met een natuurgids om allerlei waterbeestjes te vangen. In de sloten rondom het fort zijn vast bijzondere diertjes te vinden. Met een loep en een zoekkaart kom je erachter wat je precies uit de sloot hebt opgeduikeld en leer je meer over het belang van sloten en de beestjes die erin leven. Kijk op de website van IVN voor alle Slootjesdagen door heel Nederland.

    Foto 6. Het zal je verbazen wat er allemaal in dat slootje in de buurt te vinden is. Foto: IVN Natuureducatie

    Meer ideeën voor dit weekend

    Foto 7. Gezelligheid in Meppel tijdens het Grachtenfestival van 9 tot en met 11 juni. Foto: Organisatie Grachtenfestival

    Laatst gewijzigd: 2023-06-22 14:19:34 · Gepubliceerd: 8 juni 2023 - 1720