De leukste markten in juni

Markten, fairs, beurzen en braderieën die je niet wilt missen

Markten en braderieën in Nederland   Redactioneel door
Foto 1. Shop antiek, vintage én plantjes op de Brocantefair bij De Knechtenkamer. Foto: Paulien Degen

1 juni 2023 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een markt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in juni.

7 juni: Schaapscheerdersfeest en markt

AMERSFOORT - Tijdens het Schaapscheerdersfeest van Natuurboerderij de Brinkhorst staat het erf vol kraampjes met handgemaakte spulletjes voor huis en tuin. Er zijn ook demonstraties wol spinnen, Oud Hollandse spelletjes en natuurlijk worden de schapen geschoren. Kinderen kunnen knutselen, mee met de ponywagen en zich uitleven op de natuurspeelplaats. Dus doe ze vooral kleren aan die vies mogen worden. Kun je zelf ondertussen op je gemak rondkijken en een boerenijsje eten.

10 juni: Kunst uit de bocht

WORMERVEER - Dol op kunst? Of op zoek naar een mooi kunstwerk voor die ene hoek van de kamer? Dan ben je helemaal op je plek bij Kunst uit de Bocht. De Zaanse Bocht in Wormerveer staat dan vol kraampjes waar kunstenaars zelf hun werk verkopen. En er graag over vertellen. Dat betekent snuffelen tussen tekeningen, schilderijen, beeldjes en nog veel meer! Hier vind je kunst die nog betaalbaar is. Zonnetje erbij en je voelt je in Montmartre aan de Zaan...

11 juni: Brocantefair bij De Knechtenkamer

PUIFLIJK - De rozen bloeien en dat betekent dat het tijd is voor de Brocantefair bij De Knechtenkamer. Van antiek bad en vintage meubels tot lampjes en bijzonder servies: overal in de tuin rondom de witte boerderij vind je weer iets nieuws. En op en tussen de mooie verzamelitems staan bloeiende plantjes die zorgen voor nog meer sfeer. Ook die kun je kopen om je tuin helemaal zomerklaar te maken. Pas wel op, want grote kans dat je niet meer weg wil van deze mooie plek!

11 juni: Made with Love markt

SITTARD - Wie houdt van ambachtelijke spullen, houdt van de Made with Love markt op het Elzasplein in Sittard. Alles is hier met de hand gemaakt door de mensen achter de kraampjes. Van sieraden, schilderijen en zeepjes tot kaarten, tassen en kleding. Van gebreide sjaals en gehaakte poppenkleertjes tot jam, honing, ijs en saté. Dus je komt altijd met iets bijzonders thuis. En deze markt is extra gezellig omdat de makers graag vertellen over hun hobby's. Wie weet doe je ook nog ideeën op voor je eigen hobby.

18 juni: Summerfair met Vaderdagbraderie

POSTERHOLT - Vaderdagbraderie? Yep, één van de onderdelen van de Summerfair in Posterholt is een Vaderdagbraderie. Een populaire braderie met uitzicht op stoere Amerikaanse auto's die op deze fair staan te pronken. Tel daar nog de kermisattracties, de vele live muziek en het Open Podium bij op en je hebt een lekker actief en gevarieerd uitje gevonden voor een bijzondere Vaderdag. Waar nog van alles te shoppen valt ook. Want naast de Vaderdagbraderie is er ook een hobby- en kunstmarkt. Kun je nog snel een cadeautje voor vader kopen als je dat vergeten was... Of hem zelf iets uit laten zoeken alsof dat altijd al het plan was.

24 juni: SintJan Midzomermarkt

KLOOSTERBUREN - Bekijk handgeweven sjaals, fraai houtwerk, vogelhuisjes, vachten, natuurlijke cosmetica, handgemaakte tassen en kleding en nog veel meer op de SintJan Zomermarkt. Hier ontdek je volop cadeautjes en hebbedingetjes om jezelf mee te verwennen. En je kunt meteen ook groente en fruit kopen uit de Kloostertuin waar deze sfeervolle midzomermarkt plaatsvindt. Allemaal met de klanken van live muziek om je heen. Bij de cake- en cateringkraam vind je genoeg lekkers om even bij te komen op een bankje tussen de bloemen. Een markt om van te genieten. De kinderen kunnen gewoon mee, want er zijn genoeg kinderactiviteiten om ze bezig te houden.

24 juni: Langste dag van Hattem

HATTEM - Op 21 juni, de langste dag van het jaar, start officieel de zomer. En dat wordt op 24 juni uitbundig gevierd in het mooie vestingstadje Hattem! Een dag waar de winkels en de kraampjes van de braderie al om 8:00 uur open gaan. De echte vroege vogels kunnen dan fraaie aanbiedingen scoren. Maar ook de rest van deze Langste dag van Hattem is de moeite waard. Overal klinkt muziek en in de pittoreske straatjes kom je voortdurend straattheater tegen. Je kunt meedoen met workshops en kijken bij de live cooking, hapjes scoren en natuurlijk volop shoppen. Voor de kinderen zijn kindertheater acts en een springkussen. Laat de zomer maar komen!

Foto 2. De schapen worden geschoren bij Natuurboerderij de Brinkhorst. En daar hoort een gezellige markt bij. Foto: Natuurboerderij de Brinkhorst
Foto 3. Ook streekproducten vind je volop op de SintJan Midzomermarkt. Foto: Nicolette Hetzler

Meer leuke ideeën:

Foto 4. Vier het begin van de zomer in Hattem met een dag vol straattheater, live muziek en shoppen op de braderie. Foto: Visit Hattem

Laatst gewijzigd: 2023-06-05 08:43:57 · Gepubliceerd: 1 juni 2023 - 544912