De leukste markten in juni

Markten, fairs, beurzen en braderieën die je niet wilt missen

Markten en braderieën in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Kom speuren naar tweedehands spullen op bijvoorbeeld de populaire Weerselose markt. Foto: © Weerselose Markt

24 mei 2024 bijgewerkt: 29 mei 2024 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een gezellige markt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten en braderieën staan op de planning in juni.

Elke zaterdag in juni: Weerselose Markt

Weerselo, Overijssel - Een populaire markt in Overijssel is de wekelijkse Weerselose markt. Dit is de place to be voor elke shopfanaat. Of je nu houdt van nieuwe of vintage spullen, hier vind je van alles bij de honderden kramen op een terrein van ruim 20.000 vierkante meter. Voor € 1,50 per persoon speur je elke zaterdag lekker de markt af op zoek naar de mooiste pareltjes. Kinderen mogen gratis mee. Hebben ze even geen zin om te wandelen over de markt, dan kunnen ze hun energie kwijt op het springkussen. Tussendoor kun je in het restaurant terecht voor een drankje en appelgebak. Mmm!

Op zondag 9 juni is er een speciale editie: dan vindt de Bromfietsen-, motoren- en onderdelenmarkt én de Kinderrommelmarkt plaats. Wat wordt het, rondneuzen tussen de voertuigen of het kinderspeelgoed? Aan jou de keuze – of pak de markten allebei mee.

1 juni: Garagesale Route Groenekan

Groenekan, Utrecht - Op zaterdag 1 juni kun je van 10:00 uur tot 15:00 uur struinen langs tientallen adressen vol onverwachte schatten tijdens de Garagesale Route Groenekan. Plantjes, tweedehands kleding, zoldervondsten: wie weet zitten er wel pareltjes voor je tussen. En dat alles in het heerlijk rustige dorp op steenworp afstand van Utrecht. Houd de Facebookpagina en de website van de organisatie in de gaten voor de uiteindelijke route.

8 & 9 juni: Salt Market

Scheveningen, Zuid-Holland - Is er een betere locatie voor een markt te bedenken dan direct aan het strand? De Salt Market is dé lifestylemarkt van Scheveningen. Struin over de Noordboulevard langs de kramen en snuffel tussen handgemaakte en originele spulletjes. Met de zee en de Scheveningse pier als decor: wie weet is het warm genoeg om daarna nog een duik te nemen.

15 juni: Le Marie Marché

Hillegersberg, Zuid-Holland - Op 15 juni strijkt de Franse markt Le Marie Marché neer in het Rotterdamse Hillegersberg-Schiebroek. Flaneer tussen de vintage landkaarten, rieten manden, geurige zeepjes en nog véél meer en haal ondertussen zo’n smakelijke crêpe au Nutella. Voor dat Franse vakantiegevoel hoef je het land niet uit! Le Marie Marché is deze zomer op meerdere locaties te vinden, voornamelijk in Den Haag.

Foto 2. Bezoek de gezellige Franse markt Le Marie Marché. Foto: Le Marie Marché

15 juni: Streekproductenmarkt

Klundert, Noord-Brabant - Honing, jam, voederhuisjes, taarten, bakmixen, nestkastjes: op de streekproductenmarkt in het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum kun je terecht voor allerlei authentieke producten uit de streek. Wie weet vind je er op de valreep nog een leuk cadeau voor Vaderdag! In het museum zelf – die je op die dag voor de helft van de prijs kunt bezoeken – leer je alles over het leven en werken in het vlas, de suikerbieten en de suikerfabrieken. Je kunt er een rondleiding krijgen van medewerkers die zélf jarenlang in het vlas hebben gewerkt. Kinderen krijgen een gratis suikerspin!

22 juni: Langste Dag Hattem

Hattem, Gelderland - In Hattem laten ze de langste dag van het jaar niet ongemerkt voorbijgaan. Al vanaf 08:00 uur zijn de winkels geopend en zijn er allerlei activiteiten in het centrum te doen tijdens de Langste Dag Hattem. Door de straten van de stad klinkt gezellige livemuziek, op het Marktplein en het Tinneplein treden koren op en ook voor kinderen is er allerlei vertier. Tussen 08:30 uur en 12:30 uur kunnen ze zich professioneel laten schminken en op het Kerkplein staat een springkussen én Vier op een rij XL. Gezellig!

30 juni: Brocante Markt Venlo

Venlo, Limburg - Begin maar vast met sparen, want op de Brocante Markt Venlo vind je allerlei schatten waar je vast nog wel een leuk plekje voor weet te vinden thuis. Brocanteurs uit Limburg en daarbuiten bieden een diversiteit aan brocante, antiek, industrieel en vintage aan – en reken maar dat ze daar in het zuiden verstand van hebben. In de binnenstad van Venlo kun je bovendien goed winkelen. En je gaat natuurlijk niet naar huis zonder een Limburgse vlaai te hebben gegeten.

Meer leuke ideeën:

Foto 3. Op de Weerselose markt kun je terecht voor vintage producten, maar ook voor nieuwe spullen. Foto: © Weerselose Markt

Laatst gewijzigd: 2024-05-29 15:26:19 · Gepubliceerd: 24 mei 2024 - 612062