1

Wat is er te doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 1 en 2 juli

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Voel je voor even een echte marinier tijdens de Marinedagen 2023 in Den Helder. Foto: © Ministerie van Defensie

archief oud artikel 29 juni 2023 Toerisme Landelijk Eropuit dit weekend? Goed idee! Want ook aankomend weekend zit weer boordevol evenementen. Zo zijn er gave demonstraties bij de marine in Den Helder en in het Nationaal Militair Museum, keert de reizende Rolling Stones-tentoonstelling terug naar Groningen en stroomt Zaandam vol met levende standbeelden. De leukste activiteiten op 1 en 2 juli vind je in de Weekend Top 5.

Ontmoet stoere zeemannen tijdens de Marinedagen

Den Helder, Noord-Holland - Van 30 juni tot en met 2 juli duik je in de wereld van het Korps Mariniers tijdens de Marinedagen 2023. Kijk je ogen uit op een van de gigantische marineschepen, bewonder indrukwekkende demonstraties, vlieg een rondje met een drone en daag jezelf uit in het Mariniersdorp. Ook de counterdrugsoperatie wil je niet missen. De stoere mariniers gaan dan namelijk een achtervolging aan in razendsnelle boten. Maar je mag zelf ook de hindernisbaan trotseren. Klimmen, klauteren, lijkt je dat wel wat? Ga dan vooral langs, want het is helemaal gratis! Oh, en ben je dan toch in het noordelijkste puntje van Noord-Holland. Neem dan ook een kijkje bij Sail Den Helder, dat tegelijkertijd plaatsvindt.

Meer weten? Lees dan ons uitgebreide artikel over de Marinedagen 2023.

Foto 2. Verkleed je als een echte militair. Foto: Ministerie van Defensie
  • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
  • Rolling Stones in Groninger Museum

    Groningen, Groningen - Vanaf vrijdag 30 juni is de internationale tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped voor de tweede keer te zien in het Groninger Museum. Ook in 2020 was de expositie al eens in het hoge Noorden van ons land, maar vanwege de toen geldende beperkingen beleefden de fans van de legendarische rockband er destijds weinig plezier aan. Stones-liefhebbers krijgen daarom een tweede kans om alle bijzondere objecten van dichtbij te bewonderen. Instrumenten, decorstukken uit shows, kledingstukken, persoonlijke items van de bandleden, heel veel beeld- en geluidsmateriaal en zelfs de volledige studio van de mannen. Je komt zo wel heel dichtbij. Gaaf!

    Geen tijd dit weekend? Unzipped is nog te zien tot en met 21 januari.

    Foto 3. The Rolling Stones - Unzipped is terug in het Groninger Museum. Foto: Groninger Museum © Peter Tahl

    Stockdagen Arnhem

    Arnhem, Gelderland - Designkleding, accessoires en sierraden scoren voor een prikkie? Dan moet je dit weekend in Arnhem zijn tijdens de Stockdagen 2023. Vijftig ervaren ontwerpers, modetalenten en de high-end kledingwinkels verkopen vier dagen lang hun voorraden voor een leuk prijsje. Wil je eens iets écht bijzonders toevoegen aan je garderobe, snuffel dan lekker rond. Dit laagdrempelige evenement vind je in Musis Arnhem, het centrum van de stad en natuurlijk in het Modekwartier. Wil je er écht als eerste bij zijn? De Stockdagen beginnen al op donderdag. Het evenement is afgelopen op zondag 2 juli.

    Foto 4. Jonge ontwerpers verkopen hun voorraden tijdens de Stockdagen. Foto: © Eva Broekema

    NK Living Statues in centrum Zaandam

    Zaandam, Noord-Holland - Op zondag 2 juli komen de beste levende standbeelden van ons land naar het centrum Zaandam voor het NK Living Statues 2023. Van 13:00 uur tot 17:00 uur vind je veertig straatartiesten die zo stil mogelijk voor je poseren. Net echt! Héél af en toe veranderen ze van pose of laten ze de voorbijgangers opeens schrikken vanaf hun sokkel. Gooi een muntje in het centenbakje van het standbeeld en kijk wat er gebeurt... Volg de speciaal uitgezette route zodat je niets mist. Rond de Bullekerk aan de Westzijde zijn de standbeeldjes iets kleiner. Dit is namelijk het domein van de Kids Statues. Een NK krijgt natuurlijk ook een winnaar. Wie? Dat bepaal je zelf door te stemmen op je favoriet.

    Foto 5. Spot bijzondere levende standbeelden in Zaandam. Foto: World Living Statues © La Luuz Fotografie / Lucienne van der Stouwe

    Soesterberg Zomeroffensief

    Soest, Utrecht - Nog meer wapengekletter en militaire demonstraties zie je op 1 en 2 juli in het Nationaal Militair Museum. Tijdens het Soesterberg Zomeroffensief kom je heel dicht bij allerlei militaire voertuigen. Neem plaats op de tribune van de tankarena en zie de tanks aan je voorbij trekken tijdens de tankshow. En heb je wel eens een straaljager vanbinnen gezien? Ook is het depot voor de gelegenheid open. Hier zie je bijzondere voorwerpen die je anders niet ziet. Ook voor de soldaatjes in spe zijn er stoere activiteiten gepland. Wat dacht je van een rondje rijden in een mini-tank of -jeep. Je tickets voor het Soesterberg Zomeroffensief zijn trouwens ook geldig voor het museum zelf.

    Foto 6. Rijd in een minitank tijdens het Soesterberg Zomercollectief. Foto: Brian Vonk voor Nationaal Militair Museum

    Meer ideeën voor dit weekend

    Foto 7. Trotseer de hindernisbaan tijdens de Marinedagen 2023. Foto: © Ministerie van Defensie

    Laatst gewijzigd: 2023-06-26 16:14:29 · Gepubliceerd: 29 juni 2023 - 1649