1

Rijnsburg omgetoverd tot bloementheater tijdens Flower Parade

Bloemencorso vol praalwagens, muziek en wonderen van de natuur

Dagje uit in Rijnsburg Nieuws door
Foto 1. Bekijk alle waanzinnige bloemencreaties tijdens de Flower Parade Rijnsburg. Foto: Treffend Beeld

archief oud artikel 4 augustus 2023 Cultuur Rijnsburg, Zuid-Holland Ieder tweede weekend van augustus verandert het Zuid-Hollandse dorp Rijnsburg tijdens de Flower Parade in een ware bloemenzee. Praalwagens vol bloemen, versierde auto's en vrolijk geklede figuranten storten zich van 11 tot en met 13 augustus in de Wonderen van de natuur.

Thema: Wonderen van de natuur

Al maanden lang zijn de bouwers van de praalwagens bezig met hun kleurrijke creaties voor het hoogtepunt van het jaar. En ieder jaar hebben het bloemencorso en de kunstwerken die daarbij horen een specifiek thema. De 76ste editie van de Flower Parade Rijnsburg staat in 2023 volledig in het teken van de Wonderen van de natuur. Het thema van 'het rijdend bloementheater', zoals het corso ook vaak wordt genoemd, wordt doorgevoerd in alle wagens vol bloemen in alle soorten en maten. Wie even op de website van het bloemencorso kijkt, krijgt alvast een sneak preview van de ontwerpen. De onderwaterwereld, het Noorderlicht, de vier seizoenen, insecten en de bergen, ze komen allemaal voorbij. Verschillende muziekorkesten voorzien de stoet op hun beurt van fijne klanken.

Route en defileerpunten

Wil je een glimp opvangen? Zoek dan een mooi plekje langs de route. De parade vertrekt om 13:00 uur aan de Laan van Verhof in Rijnsburg en gaat via Katwijk aan den Rijn en Katwijk aan Zee naar de finish op het Vuurtorenplein in Noordwijk. Wil je meer informatie over het voorbij trekkende spektakel? Ga dan naar een van de defileerpunten, waar een speaker je meer vertelt over de parade en de deelnemende groepen en wagens. Je vindt deze punten aan het Burgemeester Koomansplein in Rijnsburg, de Rijnstraat in Katwijk aan den Rijn (ter hoogte van de Roskam), de Boulevard van Katwijk aan Zee en aan de Koningin Wilhelminaboulevard (bij Hotel Two Brothers).

Flower Parade Show als opwarmertje

Het feest begint al op vrijdagmiddag- en avond tijdens de Flower Parade Show in Bloemenveiling Royal Flora Holland in Rijnsburg. Vanaf 16:00 wordt het weekend ingeluid met meerdere muzikale optredens van verschillende bandjes, een feestzanger, een orkest en een shantykoor. Uiteraard is de boel mooi aangekleed met bloemen en scoor je een lekker hapje en drankje. De show is afgelopen om 22:00 uur. Oh, en je kunt ook alvast de voertuige bewerken. Ze bewegen dan nog wel niet, maar dat betekent ook dat je even echt goed kunt kijken en bijzondere details kunt ontdekken. Toegang is helemaal gratis.

De praalwagens staan op zondag 13 augustus de hele dag opgesteld aan de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk, zodat je ze nog eens goed kunt bekijken.
Foto 2. Zoek een plekje langs de route van de Flower Parade Rijnsburg. Foto: Treffend Beeld

Laatst gewijzigd: 2023-08-02 13:42:50 · Gepubliceerd: 4 augustus 2023 - 1678