1

Vier spectaculaire ballonevenementen in augustus

Lucht vol kleur tijdens ballonfeesten

UITagenda DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Spectaculair hoogtepunt tijdens Ballonfiësta Barneveld: de Nightglow! Foto: Gerjan Crebolder

archief oud artikel 9 augustus 2023 Toerisme Honderden ballonnen die opstijgen, spectaculaire lasershows en toffe activiteiten. In de maand augustus zijn er vier grote ballonnen evenementen. Bewonder ballonnen in allerlei bijzondere vormen en zwaai ze uit terwijl ze naar de horizon varen.

Ballonfestival Grave

Grave, Noord-Brabant - De eerste show van augustus, Ballonfestival Grave, is op 11 en 12 augustus. Op beide dagen gaan er zo’n 30 luchtballonnen de lucht in en er zijn ook speciale vormen aanwezig. Zie hoe ballonnen in de vorm van een kat, een beer en een paars draakje het luchtruim kiezen. Het terrein gaat om 17:00 uur open en de eerste ballonnen stijgen om 19:00 uur op. Ondertussen kun je kijken hoe ze opgebouwd worden en er zijn ook foodtrucks voor lekkere hapjes. Rond 20:00 uur gaat de muziek aan en om 0:00 uur is het feestje afgelopen.

Foto 2. De luchtballonnen van Ballonfestival Grave kunnen rekenen op veel toeschouwers. Foto: Ballonfestival Grave
Er is in augustus nog veel meer te doen! Check de leukste activiteiten en evenementen in onze UITagenda.

Ballonfiësta Barneveld

Barneveld, Gelderland - Al sinds 1982 is er een jaarlijkse ballonfiësta in Barneveld. Tientallen ballonnen stijgen op in alle kleuren en maten. Van 16 tot 19 augustus 2023 is het alweer tijd voor de 39ste editie van dit spectaculaire ballonfeest. Dagelijks gaan er zo’n 35 luchtballonnen de lucht in en ook dit jaar staan er weer wat bijzondere tussen. Geniet van een Garfield tussen de wolken, een poedersuikerbus, de smurf en Calimero. Maar ook de baby, Funny Bunny en uiteraard het kuiken van Barneveld zijn van de partij. Rond 22:00 uur begint de populaire Nightglow: een spetterende show met lasers, branders en muziek.

Foto 3. Word uitgezwaaid door duizenden toeschouwers wanneer je opstijgt. Foto: Ben Bläss

Parkstad Ballon Festival

Hoensbroek, Limburg - In hetzelfde weekend is het bij Kasteel Hoensbroek groot feest. Van 18 tot 20 augustus gaan hier tijdens Parkstad Ballon Festival ook verschillende ballonnen de lucht in. En ook op het veld is veel te doen. Bekijk de binnenkant van de ballon in de vorm van het roze varkentje Miss Piggy, waar je zelfs in mag lopen, en neem een kijkje bij de leuke demonstraties met modelballonnen. Wil je zelf in een luchtballon meevaren? Er zijn nog plekken beschikbaar, dus grijp je kans!

Twente Ballooning

Hengelo, Overijssel - En in het laatste weekend van de maand, van 23 tot 26 augustus, staat Twente Ballooning op de planning. Met dagelijks zo’n 35 opstijgende luchtballonnen, een nightglow op vrijdag, een vuurwerkshow en oldtimer event op zaterdag én een mega kinderspeeltuin is dit een evenement dat je niet wilt overslaan. Er is nog meer te doen! Smul van hapjes bij de foodtrucks, ga een ritje maken op een quad, bereik grote hoogtes op de klimwand, bekijk een demonstratie paragliding en geniet van de kermisattracties. Ook is er een grote inloopballon en er vliegt een zweefvliegtuig rond. Op vrijdag en zaterdag is er ook een fair waar je leuk kunt shoppen. Bij dit ballonevenement vermaak je je de hele dag!

Foto 4. De Koewei is tijdens Ballonfiësta Barneveld the place to be! Foto: Ben Bläss

Laatst gewijzigd: 2023-08-09 07:46:58 · Gepubliceerd: 9 augustus 2023 - 8255