Dit is er te doen in Noord-Limburg met het gezin

Leuk uitjes om te doen in de regio Noord-Limburg

Wat te doen in Limburg Redactioneel door
Foto 1. Kasteeltuinen Arcen is leuk voor het hele gezin! Foto: Kasteeltuinen Arcen © Eggen EGLAPHOTO.COM

23 september 2023 bijgewerkt: 27 oktober 2023 Toerisme Noord-Limburg is prachtig! Met de schilderachtige natuurgebieden, de pittoreske dorpjes en rijke historie is dit een populaire vakantiebestemming. Zoek je een geschikt uitje dat je kunt doen met het jong en oud? Dit zijn de zeven leukste uitstapjes in Noord-Limburg voor het hele gezin.

Mind Mystery

Horst - Wat is echt? En wat een illusie? Je eigen brein houdt je voortdurend voor de gek in het belevingsmuseum Mind Mystery. Bezoek het huis dat op z'n kop staat, dwaal door het spiegeldoolhof en bezoek de fascinerende Ames Room waarin je jezelf groter of kleiner ziet worden. Hang aan de lampen, maak een handstand op het toilet en maak verwarrende foto's voor thuis. Leuk voor op the gram

Foto 2. Blijf zonder moeite hangen aan het plafond. Foto: Mind Mystery

Aardbeienland

Horst - Stap in een smakelijke wereld vol aardbeien bij Themapark Aardbeienland. Hier vind je een aardbeiensprookjesbos, een aardbeiendroomwereld én een kabouterdorpje. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is het een hele belevenis. Het park zit boordevol smalle gangetjes waar je doorheen kunt kruipen en de puzzeltocht is een hele uitdaging. Klaar met ontdekken? Pak dan de tractor en cross het terrein rond.

Foto 3. Verdwaal in de sprookjesachtige Aardbeiendroom. Foto: Het Aardbeienland

Kasteeltuinen Arcen

Arcen - Bezoek de sprookjesachtige tuinen rondom het zeventiende-eeuwse Kasteel Arcen nabij het pittoreske Arcen. In Kasteeltuinen Arcen zijn meer dan 15 unieke tuinen te vinden met elk een eigen thema. Wandel door het mysterieuze Bamboebos, dwaal door de Acertuin en zie een waterval naar beneden kletteren in de Bergtuin. Bewonder verschillende bloemen in het meterslange bloemenlint en sla zeker het indrukwekkende Rosarium niet over. Check ook de agenda van de Kasteeltuinen voor je bezoek. Er staan vaak leuke activiteiten op de planning!

Foto 4. Verwonder je in de schitterende tuinen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Toverland

Sevenum - Maak een razendsnelle rit in één van de spectaculaire achtbanen van Attractiepark Toverland, hét attractiepark voor jong en oud. Reis van wereld naar wereld en ontdek de verschillende attracties. Trotseer bijvoorbeeld de Fēnix in het middeleeuwse Avalon, waarbij je drie keer over de kop gaat of neem plaats in de strijdwagens van Troy: de langste en snelste houten achtbaan van de Benelux. In de magische vallei beleef je een spetterend wildwateravontuur op de Djengu River en vind je de Booster Bike waarmee je met 75 kilometer per uur over de baan vliegt. Kleintjes gaan los op klimtoestellen, draaien rond in de theekopjes en zwieren door de lucht in de zweefmolen.

Foto 5. Durf jij in Troy? De langste en snelste houten achtbaan van de Benelux. Foto: Attractiepark Toverland

Klein Zwitserland

Tegelen - Probeer in Speelpark Klein Zwitserland de hoogste schommel van Europa en de langste buisglijbaan van Nederland uit! Of speel in de grootste zandbak van Nederland, maak ontdekkingsreizen in een groot speelschip, bouw je eigen hut, ga op zoek naar fossielen en meer. In het park is ook een kleuterland en een piratenland en op warme dagen biedt het buitenzwembad verkoeling. Of waan je in het Wilde Westen op de Adventure golfbaan. Honger van al die avonturen? Bak dan je eigen broodjes boven het kampvuur.

Foto 6. Klimmen en klauteren bij Speelpark Klein Zwitserland. Foto: Speelpark Klein Zwitserland

Klimpark Fun Forest Venlo

Venlo - Klim door de bomen, klauter over wiebelbruggen, trotseer touwladders en andere uitdagende obstakels bij Klimpark Fun Forest Venlo! Hier heb je avontuurlijke routes voor alle leeftijden. Ook heb je hier veel tokkelbanen, waarmee je van boom naar boom sjeest. Zo beleef je de natuur op een wel heel spannende manier! Een avontuurlijk dagje uit - en ook nog eens in een prachtige omgeving.

Foto 7. Overwin obstakels tussen de bomen. Foto: Klimpark Fun Forest

Nog meer uitjes in Noord-Limburg:

Foto 8. Maak bizarre foto's bij Mind Mystery. Foto: Mind Mystery

Laatst gewijzigd: 2023-10-27 10:56:31 · Gepubliceerd: 23 september 2023 - 1551

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Binnen enkele weken te bezoeken

Moederdag Hoedendag


Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Geniet van diverse activiteiten, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

Klassiek in de Tuinen


Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...