Ontdek het leven in het donker tijdens het Amsterdam Dark Festival

Amsterdam Dark Festival   Nieuws door
Foto 1. Bewonder slapende flamingo's in ARTIS. Foto: Goos van der Sijde

archief oud artikel 18 september 2023 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Maak je op voor een verduisterende ervaring tijdens het Amsterdam Dark Festival op 22, 23 en 24 september 2023. Verschillende organisaties hebben leuke activiteiten georganiseerd waarin de relatie tussen het donker en het ecosysteem centraal staat.

Schoonheid van de duisternis

Tijdens het Amsterdam Dark Festival staat het nachtelijke leven in de spotlight. Denk aan nachtdieren als vossen, vleermuizen en glimwormen en hoe zij in het donker bewegen. Maar leer ook meer over de maan en sterren. Het festival is bedoeld om even stil te staan bij het leven, en wanneer kan dat beter dan tijdens de stilte van de nacht? Nederland is namelijk één van de meest lichtvervuilde landen ter wereld, zonder dat iemand het echt merkt. Aan de hand van diverse activiteiten ontdek je de schoonheid van de duisternis.

Tips van de redactie

Tijdens het Amsterdam Dark Festival zijn er verschillende toffe activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Wij zetten er enkele op een rij die écht de moeite waard zijn!

  • Neem deel aan de Duisternismis in de Dominicuskerk op zaterdagavond. In Nederland wordt het donker vaak gezien als gevaar of angst, maar in andere culturen staat het voor genezing. Tijdens de Duisternismis staat het helende van de duisternis centraal.
  • Op zaterdag 23 september zet ook ARTIS de lampen uit en krijg je de kans om een rondleiding te volgen langs slapende flamingo’s en jagende vleermuizen.
  • Daarnaast zijn er ook vijf verschillende nachtwandelingen. Ontdek bijvoorbeeld het donkere Amsterdamse bos, wandel door Klarenbeek of struin door het Vliegenbos. Bij iedere tocht gaat er een lokale nachtwachter mee die interessante verhalen en weetjes vertelt over de locatie.
  • Bekijk het complete programma van het Amsterdam Dark Festival op de website van de aanbieder.

Foto 2. ARTIS doet de lampen uit tijdens het Amsterdam Dark Festival. Foto: ARTIS

Laatst gewijzigd: 2023-09-22 13:39:47 · Gepubliceerd: 2023-09-18 10:59:05 - 637