1

De leukste markten in oktober

Markten, fairs, beurzen en braderieën die je niet wil missen

Markten en braderieën in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Er zijn weer veel leuke markten en braderieën in oktober. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 2 oktober 2023 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een kleurige herfstmarkt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten en braderieën staan op de planning in oktober.

3 oktober: Creatiefmarkt Kleurrijk

ENKHUIZEN - Hou je van creativiteit, lapjes, draadjes en veel kleur? Dan is Creatiefmarkt Kleurrijk Enkhuizen helemaal jouw ding. Midden in het historische centrum van Enkhuizen - dat op zich al een bezoek waard is - vind je allerlei ambachtelijke hebbedingetjes en spullen om je hobby naar de next level te tillen. Terwijl je snuffelt tussen alle kleurige spullen klinkt muziek en kom je vrolijk middeleeuws straattheater tegen. Geen oppas kunnen regelen? Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen is er kindertheater.

Tot en met 7 oktober: Brocante op z'n Brits

ZEIJEN - Lekker overdekt snuffelen tussen brocante en vintage uit Engeland, dat is Brocante op z'n Brits. Ga op jacht naar typisch Engels servies, fraaie kroonluchters, silverplate, hoeden die niet zouden misstaan op de renbaan, bijzondere kleinmeubeltjes, kinderjurkjes vol kant en nog veel meer. En daarna natuurlijk een kopje thee of uitgebreide Cream Tea met vers gebakken scones, clotted cream en jam, Carrot Cake en Cheese Cake in de theeschenkerij en op het terras. Engelser wordt het niet!

Foto 2. Tijdens Brocante op z'n Brits kom je heel wat vintage pareltjes tegen. Foto: Janet Vermist

7 oktober: BethelFair Veenendaal

VEENENDAAL - Op de BethelFair Veenendaal maken ze er elk jaar weer een echt feestje van, voor jong en oud. Terwijl je zelf op zoek gaat naar handgemaakte sieraden, vintage kleding, kunstwerken, bloemen en een lekker gebakje voor thuis, vermaken de kinderen zich op de Kinderfair. Daar kunnen ze pony rijden, ballonnenkunst bewonderen, zich laten schminken, meedoen met de kruiwagenrace en aanschuiven bij de kinderbingo. Wie weet winnen ze een leuke prijs. Echt exclusief wordt het vanaf 18:30 uur tijdens de veiling, waar je kunt bieden op allerlei bijzondere items én belevenissen. Van schilderijen tot een dagje uit met de dierenarts of een boottocht in Friesland. En wie weet win je iets bij de grote verloting, want die hebben ze ook nog.

15 oktober: Giga rommelmarkt

ALKMAAR - In oktober kun je een prachtig herfstzonnetje hebben, maar ook flinke najaarsbuien. Geen probleem: de Giga rommelmarkt in het Alkmaars Sportpaleis is lekker binnen. Tussen de kleurige stoeltjes op de tribune staat het grote middenveld vol met al even kleurige kraampjes. Je vindt er fijne boeken voor de steeds langer wordende avonden, stereoapparatuur voor het muziekje op de achtergrond en mooie platen en schilderijen voor extra kleur in huis. En ze hebben nog veel meer, tot en met kleding voor de kouder wordende dagen.

Foto 3. Ga op jacht naar leuke spullen, boeken en kleding in het Alkmaars Sportpaleis. Foto: Dennis Burgering

25 oktober: Wieringer Halloweenmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Niet echt Nederlands, maar wel steeds meer ingeburgerd: Halloween. Fans van dit griezelfeestje kunnen al helemaal in de stemming komen op de Wieringer Halloweenmarkt, de oudste Halloweenmarkt van Nederland. En razend populair! Want er staan niet alleen sfeervolle kraampjes rondom de kerk in het hart van dit pittoreske dorpje, overal kom je ook verklede figuranten tegen. Beetje als een Dickensmarkt, maar dan rondom het thema Halloween. Natuurlijk duurt deze markt tot in de avond. Als het donker wordt gaan de lichtjes aan in de pompoenen, flakkeren de kaarsjes en wordt alles extra griezelig. Heoeoeoeoe, is dat een spook? Met al die acts om je heen zou je bijna vergeten dat dit ook een markt is...

29 oktober: Hobby Happening

WEERT - Voor nieuwe spullen of inspiratie voor je hobby ga je naar de Hobby Happening. Praten met mede enthousiastelingen over je favoriete tijdsverdrijf, tips krijgen, de nieuwste trends ontdekken en natuurlijk met allemaal nieuw materiaal thuiskomen om lekker aan de slag te gaan met je liefhebberij. Mozaïeken, sieraden maken, nieuwe recepten en technieken voor jam ontdekken, kijken bij de cartoonist en nog veel meer: hier kom je van alles tegen. Leer meteen wat nieuwe kneepjes tijdens een workshop, of probeer een keertje een heel andere hobby uit!

Foto 4. Ontdek de nieuwste trends voor hobbies tijdens de Hobby Happening in Weert. Foto: Theo van de Winkel

Meer leuke ideeën:

Foto 5. Er zijn weer veel leuke markten en braderieën in oktober. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-10-30 11:07:43 · Gepubliceerd: 2 oktober 2023 - 12