1

De leukste markten in november

Markten, fairs, beurzen en braderieën die je niet wil missen

Markten en braderieën in Nederland Redactioneel door
Foto 1. In november kun je al volop naar sfeervolle winter- en kerstfairs. Een van de eerste is KerstFair Huis Doorn: pas op voor de mistletoe! Foto: Claudia Beaumont

archief oud artikel 31 oktober 2023 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een kleurige herfstmarkt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Of kom in winterse sferen bij de eerste winter- en kerstfairs van het jaar! Deze markten en braderieën staan op de planning in november.

2 t/m 5 november: KerstFair Huis Doorn

DOORN - Meteen in het begin van november kun je al helemaal in stemming komen voor Kerst! Want van 2 tot en met 5 november is weer de sfeervolle KerstFair Huis Doorn. Rondsnuffelen bij de gezellige kraampjes, waar ze al volop winterse sfeerproducten en kerstspullen hebben, naar een live cooking sessie en luisteren naar verhalen in de Hofkeuken - klinkt toch als een heerlijk dagje uit? Neem meteen een warm soepje of lekker glaasje glühwein erbij en rooster marshmallows boven een rookloos vuurtje. Op zoek naar inspiratie voor je kerstdiner? Butler Cornelis weet je alles te vertellen over de juiste kerstetiquette. Als het donker wordt twinkelen de lichtjes tot 20:00 uur en is deze kerstfair nóg gezelliger.

Foto 2. 's Avonds is de Kerstfair bij Huis Doorn nóg mooier en gezelliger. Foto: Claudia Beaumont

3 november: Boeken-, platen- en cd-markt

HOOGEVEEN - Op de Boeken-, platen en cd-markt in wijkgebouw De Weideblik weten ze elk jaar weer duizenden boeken en tijdschriften en honderden lp's, singles, cd's en dvd's bij elkaar te verzamelen voor de echte liefhebbers. Alle materialen zijn vooraf gecontroleerd, lp buitenhoezen hersteld en binnenhoezen waar nodig vervangen. Dit jaar hebben ze ook 45 lp's met country music en 200 bluegrass lp's in de aanbieding. Allemaal overzichtelijk klaargezet, zodat het fijn rondsnuffelen is voor koopjesjagers.

5 november: Creatieve Wintermarkt Obdam

OBDAM - Alvast op zoek naar originele cadeautjes voor de feestdagen? Dan wil je de Creatieve Wintermarkt in Obdam niet missen! Op deze markt draait alles namelijk om uniek, met de hand gemaakte creaties. Hier verkopen hobbyisten hun eigen werk en dat betekent: zelfgebreide truien en dassen, unieke sieraden, kunst, handgemaakte kaarten, vilten sloffen, lichtjes, knuffels, handgevormde keramiek, gegraveerd glas en nog veel meer. Ook voor kerst vind je hier van alles, van kerstversieringen tot kerststalletjes. Allemaal mooi uitgestald op lange tafels. Dit jaar is deze geliefde markt voor het laatst, dus mis het niet!

11 en 12 november: VerzamelJaarbeurs

UTRECHT - De grote Verzameljaarbeurs staat weer voor de deur: het grootste vintage evenement van Europa. Hier kom je werkelijk van alles tegen! Van bijzondere kunst uit het voormalige Oostblok tot allerlei snuisterijen. En van vintage kelim vloerkleden tot design lampen. Tijdens deze enorme beurs kun je niet alleen op zoek naar bijzondere spullen, maar ook jagen op handtekeningen van Star Wars acteurs! Of misschien meer fan van 'Allo 'Allo? Uit die serie zijn ook twee acteurs op bezoek.

Foto 3. Het is weer tijd voor het grootste vintage evenement van Europa: de VerzamelJaarbeurs. Foto: VerzamelJaarbeurs

12 november: Rikketik

HOUTEN - Wat, is dat een klok? Op Rikketik, de grootste vintage horloge-, klokken- en uurwerkenbeurs van Europa, kom je soms hele bijzondere uurwerken tegen die op het eerste gezicht niet eens op een uurwerk lijken. Maar ook polshorloges (en bandjes), zakhorloges, klokken, wekkers, onderdelen, accessoires, boeken en gereedschap. Echt alles wat met uurwerken te maken heeft vind je hier in de honderden kraampjes. Niet alleen uit Nederland, deze beurs trekt standhouders uit heel Europa en ver daarbuiten. Dus heb je genoeg van je digitale horloge of klok en zoek je iets unieks? Dan ben je hier op het juiste adres.

18 en 19 november: Wollig Landleven Winterfair

EXLOO - Een winterse sfeer en toch een dak boven je hoofd als bescherming tegen het herfstweer: dat kan tijdens de Wollig Landleven Winterfair in Hippisch Centrum Exloo. Waar normaal de paarden springen staan nu allemaal kraampjes met lifestyle en streekproducten en natuurlijk met wol en alles wat daarmee te maken heeft. Van vachten tot bollen wol om zelf aan de slag te gaan en kleding. Vakmensen vertellen je graag over breien, haken, spinnen en nog veel meer. Fijn shoppen dus, met tussendoor genieten van de live muziek. Buiten staan schapen van de Exloo schaapskudde en kun je hapjes scoren bij de foodtrucks.

Foto 4. Welkom op de Wollig Landleven Winterfair. Foto: K. Visser

19 november: Mega Snuffelmarkt

DEN BOSCH - Mega is het juiste woord voor de Mega Snuffelmarkt. In de enorme Brabanthallen dwaal je langs zo'n 750 kramen, allemaal gevuld met curiosa en vintage. Van kunst en antiek tot oude bordspelen, rijen boeken en platen, schoenen, tassen, servies en nog veel meer. Dus grote shopper mee en op jacht! Want wie weet wat voor unieke items hier te vinden zijn...

26 november: Winterfair 't Haantje

't HAANTJE - Dorp 't Haantje in de buurt van Emmen is ook dit jaar het toneel voor een knusse Winterfair. Door het hele dorp staan kraampjes, er klinkt muziek, de lichtjes twinkelen en overal om je heen zie je de fraaie herfstkleuren. In de kraampjes vind je kaarsen, edelstenen en mineralen, streekproducten, stoere sieraden, bijzondere keramiek en nog veel meer. Onderweg kom je ook plekken tegen om wat te eten en te drinken en vuurtjes, waar je op strobalen even uit kunt rusten en opwarmen. Hier gaat het niet alleen om shoppen, maar ook om sfeer. Laat december maar komen!

Meer leuke ideeën:

Foto 5. Er zijn weer veel leuke markten en braderieën in november. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-11-29 11:43:34 · Gepubliceerd: 31 oktober 2023 - 138