Wat is er te doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 20 en 21 januari

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Ga een gratis bosje tulpen plukken in Amsterdam! Foto: Tulpen Promotie Nederland

archief oud artikel 18 januari 2024 Toerisme Landelijk Met sneeuw en vrieskou is het weer echt winter dit weekend! Al lijkt schaatsen op natuurijs er dit keer waarschijnlijk niet in te zitten. Gelukkig is er nog veel meer te doen, zoals spellen spelen op een Spellenbeurs vol toernooien en demonstraties. En dit weekend is je laatste kans om de wereldberoemde expositie Rolling Stones Unzipped (nog een keer) te zien in Groningen! Verlang je vooral naar de lente? Ga dan naar Amsterdam voor de Nationale Tulpendag en pluk een gratis bosje tulpen. De leukste activiteiten op 20 en 21 januari vind je in de Weekend Top 5.

Laatste kans voor expo Rolling Stones Unzipped!

Groningen, Groningen - Voor die hard fans een droom die uitkomt, voor fans in spe een entertainende les in 50 jaar muziekgeschiedenis en popcultuur. The Rolling Stones - Unzipped expo maakte van het Groninger Museum een bedevaartsoord voor rock 'n roll liefhebbers. Dit weekend is je laatste kans om de complete legacy van Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts in Groningen te zien, want 20 en 21 januari zijn de laatste dagen om deze legendarische tentoonstelling te bezoeken. Beleef hun muzikale reis van A tot Z en wandel tussen complete stage designs, bekijk de persoonlijke dagboeken van de bandleden en bewonder iconische outfits, posters en albumcovers waar je spontaan nostalgisch van wordt. Zelfs de studio en het bescheiden huisje in Edith Grove, Londen zijn er te zien. Voor meer informatie, zie het artikel Pure Satisfaction.

Foto 2. Beleef de muzikale reis van de Rolling Stones van A tot Z in Groningen, de laatste kans om deze expo te zien. Bron: Groninger Museum. Foto: Helmut Newton
  • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
  • Spellen spelen op de Spellenbeurs

    Amersfoort, Utrecht - De koude winteravonden zijn volmaakt voor het spelen van een spelletje met elkaar. Maar welk spel? Daar kom je op zaterdag 20 januari achter tijdens de Ducosim Spellenbeurs. Al jaren bekend als hét walhalla voor de echte liefhebbers. Met demonstraties van de nieuwste spellen en toernooien waar je de meesters aan het werk ziet. Natuurlijk kun je ook zelf aanschuiven! De tafels met spellen staan al klaar en iedereen is welkom om mee te doen. Daarna weet je vast en zeker waar je blij van wordt, dus snel naar de verkoopstands om je slag te slaan. Dat hoeft je geen rib uit je lijf te kosten, want er zijn veel speciale beursaanbiedingen. Of kijk bij de Bring & Buy stand voor een tweedehandsje. Puilen je kasten al uit van de spellen? Neem dan de exemplaren mee waar je op uitgekeken bent en verkoop ze bij diezelfde Bring & Buy stand.

    Foto 3. Vindt de mooiste spellen op de Spellenbeurs, bekijk toernooien en speel ook zelf! Een echt dagje uit. Foto: Sander Kollerie

    Tulpen plukken in Amsterdam

    Amsterdam, Noord-Holland - Op zaterdag 20 januari is het al even een dagje lente in Amsterdam tijdens de Nationale Tulpendag. Daar vind je een heuse tulpenpluktuin op het Museumplein: een kleurige zee van zo'n 200.000 tulpen. En het mooiste? Je mag gratis een bosje van 20 tulpen plukken! Zo neem je ook een stukje lente mee naar huis. De pluktuin opent om 13:00 uur onder de opzwepende muziek van DJ Hardwell. Vlak daarvoor doopt hij eerst zijn eigen tulp, de fonkelnieuwe Hardwell-tulp die je hier voor het eerst kunt zien. De tuin is razend populair, dus denk niet: ik kom wel terug als de wachtrij kleiner is. Want dikke kans dat de tulpen dan al op zijn. Zodra dat gebeurt sluit de tuin. De Nationale Tulpendag is het begin van de tulpenverkoop in Nederland.

    Foto 4. Even een foto voor ze allemaal op zijn. De Nationale Tulpendag, waar je gratis een bosje tulpen kunt plukken, is razend populair. Foto: Tulpen Promotie Nederland

    Festival Writers Unlimited

    Den Haag, Zuid-Holland - Voor sfeervolle winterse dagen propvol inspiratie ga je naar Festival Writers Unlimited, een evenement waar je je kunt laten meevoeren door zo'n 90 schrijvers, dichters, performers, denkers en jonge talenten uit de hele wereld. Zomaar een greep uit de vele activiteiten: Beroemd stripauteur Erik Kriek en zijn Haagse collega Mark Verdult vertellen alles over illustreren, strips en graphic novels schrijven en tekenen. En je mag ook je eigen werk komen laten zien. Schrijver Zindzi Zevenbergen vertelt een boeiend Surinaams verhaal, waarna je helemaal los kunt gaan in de workshop African Dance. En een must voor alle ex-pubers: de Grote Survival Show met Francine Oomen, nu een keertje voor volwassenen. Op vrijdag en zaterdag wordt het een feestje tijdens festivalavonden Friday en Saturday Night Unlimited, met vijf podia waar van alles op gebeurt. Natuurlijk zijn er ook interviews met schrijvers en intieme poëzie en muziek momenten. Van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari.

    Foto 5. Ook Ellen ten Damme treedt op tijdens Festival Writers Unlimited. Foto: Phil Nijhuis

    Mineralenbeurs in een kasteel

    Maastricht, Zuid-Limburg - Ga op 21 januari op jacht naar de mooiste stenen en mineralen tijdens de Internationale Mineralenbeurs. In het historische kasteel Vaeshartelt liggen overal stoere mineralen, edelstenen, gesteenten en zelfs meteorieten op je te wachten. Maar ook gepolijste en op andere manieren bewerkte stenen voor in huis en natuurlijk sieraden. De ene steen is nog fascinerender dan de andere! Bezoek tussendoor de bistro en maak een wandeling over het fraaie landgoed voor een compleet dagje uit.

    Foto 6. Ontdek fascinerende mineralen en gesteenten op de Internationale Mineralenbeurs. Foto: via Pixabay

    Meer ideeën voor dit weekend

    Foto 7. Dit weekend voor het laatst: expositie The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum. Foto bijgesneden voor DagjeWeg.NL. Bron: Groninger Museum. Foto: Claude Gassian

    Laatst gewijzigd: 2024-01-24 10:57:22 · Gepubliceerd: 18 januari 2024 - 5