1

Chinees Nieuwjaar 2024: groot feest in deze steden!

Kleurrijke optochten en Chinese activiteiten

Nieuws door
Foto 1. Draken- en leeuwendans. Foto: Unsplash License © Thomas Despeyroux

archief oud artikel 7 februari 2024 Cultuur Landelijk Op 10 januari 2024 vindt het Chinese Nieuwjaar plaats. Dit betekent dat het in de Chinese gemeenschap vijftien dagen lang één groot feest is. En jij kunt dit meevieren! In verschillende grote steden in Nederland zijn er programma’s met optochten, muziek en culturele activiteiten. Volgens de Chinese horoscoop is het jaar van de draak aangebroken, wat symbool staat voor succes en voorspoed. Waar vier jij het Chinese Nieuwjaar?

Landelijke viering in Den Haag

Den Haag - De landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar in Den Haag zal op 24 februari 2024 plaatsvinden in het Stadhuis en in China Town. Na de feestelijke ontvangst in de Atrium City Hall om 10:00 uur ‘s ochtends ga je door naar Chinatown om de kleurrijke optochten met Chinese draken en leeuwen te bewonderen. In de namiddag kun je achterover leunen om van de prachtige voorstelling ‘Festival van de Lente, Culturen van China’ te genieten. De dag wordt feestelijk afgesloten met optredens van Chinese en Nederlandse artiesten tot 17:00 uur ‘s middags. Een bijzondere en feestelijke dag voor jong en oud!

Kleurrijk feest door heel Rotterdam

Rotterdam - Op verschillende dagen en verschillende plekken word er een hoop leuks georganiseerd tijdens Chinees Nieuwjaar in Rotterdam, van 10 t/m 25 februari. Verschillende wandeltours door Chinatown, een vlaggenparade, muziek en optredens op straat, kraampjes, Mahjong spelen, leeuwendans optochten en een spectaculaire vuurwerkshow: je maakt het allemaal mee deze maand! Kinderen zijn ook van harte welkom en kunnen onder andere lampions versieren en tekeningen maken in het thema van het Chinese Nieuwjaar.

Foto 2. Gezellige kraampjes met kleurrijke attributen. Foto: Chinees Nieuwjaar Rotterdam © Evert Buitendijk

Chinees festijn in de hoofdstad

Amsterdam - Natuurlijk mag een uitbundige viering van het Chinese Nieuwjaar in Amsterdam ook niet ontbreken! Spot op 10 februari de typische Chinese draken en leeuwen tijdens een grootse optocht op de Zeedijk. Of geniet in de buurt van de Nieuwmarkt van de gezellige sfeer op straat, de eetkraampjes, vuurwerk en de Chinese muziek, gekenmerkt door gongs en trommels. In Amsterdam vind je trouwens ook een echte boeddhistische tempel: de Fo Guang Shan He Hua, waar jaarlijks de Chinese nieuwjaarsviering plaatsvindt. Echt een aanrader!

Check meer uitstapjes in de grote steden:

  • Alle leuke uitstapjes in Amsterdam;
  • Dagje uit in Den Haag? Dit zijn de beste tips;
  • Voor een leuk dagje uit in Rotterdam moet je hier wezen
  • Foto 3. Kleurrijke optochten en optredens in de havenstad. Foto: Chinees Nieuwjaar Rotterdam © Evert Buitendijk

    Laatst gewijzigd: 2024-02-13 18:43:59 · Gepubliceerd: 7 februari 2024 - 10053

    Dit past bij 'Chinees Nieuwjaar 2024: groot feest in deze steden!'