Maritieme sfeer en leuke activiteiten tijdens de Friese Sleepbootdagen

De straten en wateren van Woudsend bruisen van 3 tot en met 5 mei!

De Friese Sleepbootdagen Redactioneel door
Foto 1. Een topsfeer, activiteiten voor jong en oud en natuurlijk vele indrukwekkende boten! Foto: Friese Sleepbootdagen

archief oud artikel 22 april 2024 Cultuur Woudsend, Friesland Tijdens de 18e editie van de Friese Sleepbootdagen in Woudsend beleef je een weekend vol gezellige activiteiten tussen de prachtige boten. Met meer dan 60 indrukwekkende sleepboten en 15 opduwers belooft het een weekend vol nostalgie en maritieme sfeer te worden. Onder het genot van de zeemansliederen van verschillende koren verken je de boten, de boerenmarkt maar ook de verzameling oldtimers die worden tentoongesteld. Van 3 tot en met 5 mei is het zo ver!

Onthulling Sleepbootschipper

Tijdens De Friese Sleepbootdagen liggen de kades van de Iewal en Waechswal tsjokvol! Het evenement wordt knallend afgetrapt met de onthulling van de Sleepbootschipper op vrijdagavond om 19:30 uur. Het is een grote verrassing wie dit jaar deze eervolle taak zal vervullen! Deze verkiezing is eerbetoon aan degene die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het welzijn van Woudsend. Daarna zal het Woudsender Kampioenschap bungeeroeien bij de Loswal plaatsvinden, waar ook jij aan mag meedoen. En uiteraard kun je tijdens de grandioze opening al de 60 sleepboten en 15 opduwers bewonderen!

Gezellig drukte op de boerenmarkt

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei is Woudsend echt helemaal tot leven gekomen. Op de gezellig drukke Boerenmarkt ga je op zoek naar de heerlijkste streekproducten om mee naar huis te nemen. En op de Ambachtsmarkt bewonder je de vaardigheden van lokale ambachtslieden die hier in het zonnetje worden gezet. Kenmerkend voor de Friese Sleepbootdagen zijn niet alleen de boten die in de schijnwerpers staan: ook zijn er vele oldtimers aanwezig, komen er een aantal authentieke woonwagens en zullen er weer stationaire motoren draaien!

Rondvaren

Eén van de leukste dingen tijdens De Friese Sleepbootdagen is dat er ook rondvaartjes worden verzorgd! Op zaterdag 4 mei kun je meevaren op de sleepboot Feint met Schipper Jaap. Vanaf 14:00 zal schipper Jaap de motor starten voor het publiek, waarna je geheel kosteloos mee mag varen! Een rondvaart duurt ongeveer 20 minuten. Zo zie je dit feest ook vanaf het water, als een echte schipper.

Muzikaal festijn met de verschillende bandjes

Tijdens zo'n evenement mag natuurlijk ook de muziek niet missen. Daarom kun je verschillende muziekgroepen en theatergroepen verwachten! Op vrijdagavond, zaterdag en zondag spelen onder andere de muziekgroep Duo Undercover, Shantykoor De Pôllesjongers Woudsend, Shantykoor De Peijesjongers Drachten, Shantykoor De Headammers Sint Nicolaasga en accordeonist Gerrie Dijkstra. Perfect passend bij de sfeer van dit weekend!

Van plan dit evenement te bezoeken?

  • De Friese Sleepbootdagen zijn voor iedereen gratis toegankelijk!
  • Het evenementengebied is afgesloten voor verkeer. Je kunt voor 5 euro per dag parkeren op het terrein van de ijsbaan.
  • De sleepboten en opduwers liggen aan de Iewal en Waechswal, de festiviteiten zijn in het gehele historische centrum van het dorp.
Foto 2. Allerlei gezellige activiteiten. Heb je al een bezoekje gebracht aan de Boerenmarkt? Foto: Friese Sleepbootdagen

Laatst gewijzigd: 2024-04-24 15:08:36 · Gepubliceerd: 22 april 2024 - 820