Het Weekend van de Rollende Keukens komt er weer aan!

Meer dan 100 foodtrucks, verenigd in één groot eetfestijn in Amsterdam

Het Weekend van de Rollende Keukens Redactioneel door
Foto 1. Het Weekend van de Rollende keukens: muziek, activiteiten voor jong en oud en natuurlijk héél veel lekker eten! Foto: Teddy Lauren

archief oud artikel 2 mei 2024 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Sinds 2008 is Het Weekend van de Rollende Keukens een echt begrip onder de foodtruckfestivals in Nederland! Smulpapen, bereid je voor op een wereldreis langs talloze keukens uit vele landen, bewonder hoe de gepassioneerde koks hun specialiteiten ter plekke voor je bereiden en geniet ondertussen van de heerlijke muziek van de livemuzikanten en dj's. Het festival is één groot openluchtrestaurant dat helemaal is afgestemd op het gezin, dus jong en oud zijn welkom in het Amsterdamse Westerpark van 8 tot en met 12 mei!

Grootste openluchtrestaurant van Europa

In mei wordt het Westerpark in Amsterdam voor de zestiende keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa, tijdens Het Weekend van de Rollende Keukens! Tijdens het extra lange Hemelvaartsweekend staan meer dan 100 mobiele keukens uit vele culinaire windstreken in het park, klaar om je te voorzien van de lekkerste hapjes en maaltijden. Reken op gezelligheid, goede live muziek voor alle muzikale fijnproevers en nieuwe smaaksensaties. Natuurlijk wordt er geproost met een heerlijk lokaal speciaal biertje of een betaalbaar glas topwijn! Net zoals ieder jaar is Het Weekend van de Rollende Keukens helemaal gratis toegankelijk voor publiek.

Nieuwe keukens

Tussen de foodtrucks zie je van alles langskomen: tot-eettent-verbouwde campers, busjes en brommers, dubbeldekkers en busjes waar eten wordt bereid. Ieder jaar wordt er door de organisatie veel gespeurd naar nieuwe topkeukens om het festival te verrijken. Zo kan je dit jaar inspirerende insectendelicatessen proeven bij Be Frank, Japans grillen bij NinjaGrill of Tante Tania's crispy pomburger proeven. Of ga je toch voor Irakees streetfood, Indiase samosas, een typische Napolitaanse pizza of Hongaarse chimney cake? Om het evenement dit jaar extra bijzonder te maken is ook 'De Toren' toegevoegd aan het festival. Die toren is aangekleed met reusachtige sterrenbeelden, geschilderd door de huiskunstenaar Jan M. Verburg.

Foto 2. Wat een feest, genieten van culinaire hoogstandjes in de lentezon! Foto: Luciano de Boterman

Genieten met elkaar!

Genieten van het eten en de goede sfeer, maar bovenal genieten met elkaar is het belangrijkste tijdens Het Weekend van de Rollende Keukens! Daarom is er ook aan de kids gedacht: zet ze even in de mini-draaimolen, ga naar de schminkhoek of bezoek de kookworkshop voor kinderen! Het is heerlijk vertoeven samen met wat culinaire hoogstandjes in de zon, of tijdens een filmvertoning in de openlucht. En met maar liefst 3 podia met diverse acts en mobiele optredens is dit weekend ideaal om met het hele gezin of met je beste vrienden te bezoeken. Zit je nog niet te vol na al die hapjes? Ga nog even dansen op de swingende samba, soulvolle jazz of levendige hip-hop!

Handige informatie:

  • Het Weekend van de Rollende Keukens is gratis toegankelijk voor publiek, van 8 tot en met 12 mei van 13:00 uur tot 23:00;
  • Heb je een Stadspas met groene stip? Dan kan je bij de Cantina Mobilé, de Worst Truck, Mark Maal on tour en een aantal nieuwe keukens op alles dagen voor €2,50 een maaltijd plus verfrissing krijgen'
  • Je kunt het festival het beste bereiken te voet, op de fiets of met het OV (halte Nassauplein, halte Van Hallstraat of halta van Limburg Stirum).
Foto 3. Ook aan het vertier voor de kleintjes is gedacht! Foto: Luciano de Boterman

Laatst gewijzigd: 2024-05-01 17:11:30 · Gepubliceerd: 2 mei 2024 - 998