Meer dan een miljoen LEGO-stenen bij Travelling Bricks

Allerlei voertuigen in beeld gebracht met talloze LEGO-steentjes!

Travelling Bricks Redactioneel door
Foto 1. LEGO-plezier voor jong en oud met vele voertuigen gemaakt van duizenden gekleurde blokjes. Foto: CODA Museum

7 mei 2024 bijgewerkt: 10 mei 2024 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Dol op LEGO? Bezoek de Travelling Bricks tentoonstelling in CODA Museum Apeldoorn! Bij deze reizende tentoonstelling worden voortuigen gebouwd met LEGO-stenen tentoongesteld: van paard en wagen tot koetsen, fietsen, tractoren, schepen, raceauto’s, raketten, treinen, vliegtuigen en spaceshuttles. Leer alles over de verschillende soorten transport en vervoersmiddelen en ga uiteraard zelf aan de slag met de 200.000 steentjes waarmee je je fantasie de vrije loop kunt laten. Van 21 april tot en met 25 augustus 2024 is de tentoonstelling open voor publiek. Hier moet je als LEGO-fan zijn geweest!

LEGO met thema zee, lucht, land en ruimte

Wereldwijd is LEGO erg geliefd speelgoed, en dat is ook niet zo gek als je bedenkt welke te gekke creaties je er allemaal mee kunt maken. De Travelling Bricks tentoonstelling laat zien dat de mogelijkheden met LEGO-blokjes eindeloos zijn! Tijdens deze expo staan de thema's zee, lucht, land en ruimte centraal, en alle vervoersmiddelen die daarbij horen. Bezoek de 60 scenes met ruim 120 LEGO-modellen gemaakt door professionele LEGO-kunstenaars.

Foto 2. Miniatuur raketten tot mega bouwwerken van LEGO bij Travelling Bricks. Foto: CODA Museum

Titanic van LEGO en ruimte voor eigen creaties

Je komt vervoersmiddelen tegen die je alleen in je wildste fantasieën kunt bedenken, maar ook iconische voertuigen zoals de Titanic, helemaal gemaakt van LEGO natuurlijk. Het schip is meer dan zeven meter lang. De raket van drie meter hoog, het spectaculaire ruimteschip of de Boeing 747 zijn ook erg indrukwekkend! Heb jij zelf het vervoersmiddel van de toekomst in je hoofd zitten? Geef er vorm aan met de LEGO-blokjes en bouw die fiets, auto of raket van je dromen! Er is bij deze tentoonstelling ook een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd waarbij je kunt bouwen, experimenteren en binnen en buiten kunt spelen.

Foto 3. De bekende Titanic, gemaakt van talloze LEGO-blokjes! Foto: CODA Museum

Tour de Transport - een LEGO-blokje om

Het programma van activiteiten vindt binnen én buiten het CODA Museum plaats. 'Tour de Transport - een LEGO-blokje om' combineert bijvoorbeeld je liefde voor fietsen met LEGO-kunst. Op de fiets volg je een speciale route langs architectonische hoogtepunten op de Veluwe en in de omgeving Apeldoorn. Tijdens deze tour doe je mee aan verschillende workshops miniatuurfotografie met LEGO. En daarmee kun je mooie prijzen winnen! Verder bezoek je in het CODA ExperienceLab verschillende LEGO-robots en bouwmiddagen, en in de Showroom ontdek je LEGO als ontwerptool. Bouw zelf mee aan een stad van witte LEGO-stenen of kijk je ogen uit bij de LEGO-sieraden!

Foto 4. Alle vervoersmiddelen die je je maar kunt bedenken, maar dan in LEGO-blokjes! Foto: CODA Museum
Foto 5. Laat je fantastie de vrije loop en maak je eigen supersonische vervoersmiddel! Foto: CODA Museum

Laatst gewijzigd: 2024-05-10 15:15:20 · Gepubliceerd: 7 mei 2024 - 1173