Dans en theater tijdens SPRING Performing Arts Festival

10 dagen meeslepende voorstellingen in de theaters van Utrecht!

SPRING Festival Redactioneel door
Foto 1. De poëtische choreografie 'Breathe'. Foto: Dajana Lothert

15 mei 2024 Cultuur Utrecht, Utrecht SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival vol met verrassende dansoptredens, theater, installaties en andere performances. Zowel in het theater als op bijzondere locaties door de hele stad en in openbare ruimtes van Utrecht vinden de 25 avontuurlijke voorstellingen plaats. Sommige optredens met performers van eigen bodem, andere optredens met artiesten van ver over de grens. Laat je van 23 mei tot en met 1 juni 2024 meeslepen door de performances die sociale reflectie stimuleren en innovatie in de podiumkunsten laten zien!

Hét festival voor hedendaagse podiumkunsten

Laat je uitdagen om met nieuwe perspectieven naar de wereld te kijken tijdens het SPRING Performing Arts Festival in Utrecht. SPRING zet zichzelf neer als een internationaal platform voor de ontwikkeling van de hedendaagse podiumkunsten, waar nieuwe perspectieven over de wereld centraal staan. De poëtische choreografie van Milla Koistinen vraagt ons bijvoorbeeld stil te staan bij onze relatie met de natuur, de ruimte, de menselijke maat en onze eigen emoties. Of stap binnen in Lichtgang: een mini-cinema waar er een spel wordt gespeeld met je visuele waarneming. Waar eindigt de tastbare werkelijkheid en begint de grenzeloze wereld van onze verbinding?

Theater dat ertoe doet

De theatervoorstellingen en dansvoorstellingen tijdens SPRING hebben allemaal een diepere boodschap of betekenis die overgedragen wil worden. Bij 'All Watched Over by Machines of Loving Grace' wordt bijvoorbeeld onze vrijheid en onvrijheid in relatie tot technologie en AI verkend. De nieuwe voorstelling 'Hmadcha' van één van de belangrijkste Marokkaanse choreografen van dit moment neemt je mee in de ritmes en melodieën van de oude tradities van het soefibroederschap. En met 'Mothers A Song For Warfare' brengt Marta Górnicka een koor van 21 vrouwen van verschillende leeftijden, achtergronden en beroepen, die ieder een krachtige getuigenis vertelt over hoe de oorlog haar leven heeft veranderd.

Foto 2. Voorstelling Mothers A Song For Warfare. Foto: Bartek Warzecha

SPRING Academy

Wil je na al die bijzondere performances nog meer de diepte in? Dat kan met de vele workshops, masterclasses, talks en uitwisselingen die de SPRING Academy aanbiedt gedurende deze tien dagen. Hier kun je vakgenoten ontmoeten, in contact komen met de makers of simpelweg inspiratie opdoen leren van elkaar. De SPRING Academy organiseert als onderdeel van het festival veel gratis publieksevenementen waar je dieper inzicht krijgt in nieuwe ontwikkelingen in de podiumkunsten. Bezoek bijvoorbeeld een Masterclass van choreografe en danseres Mette Ingvartsen, bezoek de boeklancering van 'What Can Theatre Do', ga naar de 'PrikkelTalk' met Boukje Schweigman of kom in beweging met de Original Bomber Crew Workshop!

Foto 3. De diepte in tijdens Topic Talk - SPRING ACADEMY. Fotograaf: Daan Jeurens
Je kunt dagpassen, passe-partouts of losse tickets kopen op de website van het SPRING Performing Arts Festival. Daar vind je ook het complete programma van het festival!
Foto 4. Meeslepende performances, zoals Musa Insistente | Insistent Muse van Leandro Souza. Foto: Thomas Lenden.

Laatst gewijzigd: 2024-05-15 15:20:07 · Gepubliceerd: 15 mei 2024 - 307

Dit past bij 'Dans en theater tijdens SPRING Performing Arts Festival'