Op zoek naar de geest

Meer informatie kunt u vinden op deze site. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

29 december 2005 Muiden, Noord-Brabant Het Muiderslot kasteel is toe aan een renovatie. Maar eerst kunnen bezoekers op 30 en 31 december ronddwalen door de lege zalen op zoek naar sporen van de meermin van Muiden: Floris V en de geest van P.C. Hooft. Kinderen kunnen spelenderwijs ontdekken hoe het Muiderslot was, is en wat het te bieden heeft na de grote restauratie.

De laatste keer

De derde grote restauratie en herinrichting van het Muiderslot gaat in het nieuwe jaar beginnen, in april 2006 gaan de deuren pas weer open voor bezoekers. Om nog een keer van het oude Muiderslot te genieten, is er een speciaal ‘Oud en Nieuw’ georganiseerd. Nog een keer kunnen bezoekers door de lege zalen dwalen. Er wordt ook een speciaal Oud en Nieuw feest gegeven met een kennismaking met het ‘nieuwe’ Muiderslot. Een afscheidsfeest, want het is 125 jaar geleden dat er een restauratie en/of verbouwing heeft plaatsgevonden. Verder kunnen ouders samen met hun kinderen op een speelse manier ontdekken hoe het vroeger was, hoe het nu is en wat er allemaal nog gaat komen in het kasteel.

Het nieuwe Muiderslot

Om een tipje van de sluier op te lichten wat het nieuwe Muiderslot te bieden heeft: vanaf volgend worden er vele grote delen van het kasteel voor bezoekers open gesteld. Er komen twee nieuwe middeleeuwse publieksroutes: de FLoris V-route en de Floris V Ridderroute. Speciaal om te ervaren hoe het er op een echt kasteel aan toe gaat en het strategisch vernuft van een middeleeuwse burcht wordt getoond. Op 30 en 31 december is het kasteel geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Daarna is het wachten op de grote opening op 1 april 2006.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-12-28 20:09:02 - 1299

Activiteiten Het Muiderslot

Nu te bezoeken

Crying Boys

 
Tot en met 14 november 2021 kun je bij het Muiderslot de fotoserie Crying Boys van fotograaf Noah Valentyn bekijken.

Binnen enkele weken te bezoeken

Workshop verhalend verbeelden


Bij de workshop verhalend verbeelden onderzoek je op welke manieren je verhalen op een schilderij kunt laten zien.

Dierendag tour


Zwommen er haaien in de slotgracht? Wonen er vleermuizen in de torens van het Muiderslot?

Herfstvakantie


Er zijn weer allemaal leuke dingen te doen. Kom schilderen met bladeren, knutselen in het kasteel of . ontmoet echte ridders.

Verjaardag van Amsterdam

 
Hoera! Amsterdam is jarig en wordt 746 jaar! Maarwaarom vieren we dat eigenlijk op het Muiderslot?

Halloween op het Muiderslot

 
De schaduwzijde van het Muiderslot en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden