1

Op kraamvisite bij Draggy

Het pasgeboren kasteeldraakje op Kasteel De Haar

Het kasteeldraakje Draggy.   Redactioneel door

27 april 2006 Haarzuilens, Utrecht Tijdens de restauratie van het Kasteel de Haar in Haarzuilens is een echt drakenei gevonden. In de meivakantie, van 1 tot en met 5 mei, wordt de geboorte van het kasteeldraakje verwacht en kan iedereen op kraamvisite komen. Draggy treedt dan ook direct op in de voorstelling Draggy, het kleine kasteeldraakje.

Een echt drakenei

Een groot groen ei, vol met gouden spikkeltjes. Dat vonden de werkmannen tijdens de restauratie van het grote Kasteel De Haar in Haarzuilens, nabij de Meern, Utrecht. Nadat het ei schoongemaakt en onderzocht is door Serge de onderzoeker blijkt er wat in te zitten. Na lang speuren in eeuwenoude boeken is Serge erachter: het is een heus drakenei wat op het punt staat om uit te komen.

Praten én vuurspuwen

In de meivakantie wordt de geboorte verwacht van Draggy, het kasteeldraakje. De onderzoekers verwachten dat het draakje ook kan praten en vuurspuwen….. In een kindershow op Kasteel De Haar wordt het draakje gepresenteerd door Serge. Daarna zijn er twee voorstellingen in het Koetshuis waarin Draggy te zien is, om 13.00 en 15.00 uur. Er is ook een mogelijkheid om samen met Draggy op de foto te gaan.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-04-27 10:22:35 - 1650

Activiteiten Kasteel de Haar

Nu te bezoeken

Ontdekkingstocht: Typisch Adel!


Lukt het jou om van adel te worden? Ontdek wat het betekent om van adel te zijn tijdens de nieuwe ontdekkingstocht Typisch Adel!

Binnen enkele weken te bezoeken

Op jacht naar het gouden ei


Eén van de favoriete plekken van de paashaas is het doolhof van Kasteel de Haar want daar ligt zijn gouden paasei. In het paasweekend kan jij op jacht naar het gouden ei..! Voor iedereen die ‘m...