Oerol viert 25 jarig bestaan

Terschellings Oerol Festival |  
Redactioneel door

Uitgebreid programma voor jubileumjaar Terschellings festival

14 juni 2006 Terschelling, Friesland Terschellings Oerol bestaat dit jaar 25 jaar en viert dat met een uitgebreid programma met veel nieuw talent en internationale grootheden. Van 16 tot en met 25 juni biedt het festival met het thema 'Landverhuizers' onderdak aan meer dan 90 theatergroepen en kunstenaars en 50 bands en DJ's.

Ode aan Oerol

De landschapskunstenaars van SLEM creëren 25 jaarringen in het zand waar dagelijks voorstellingen in plaatsvinden. Ze brengen met hun kunstwerk van meer dan 300 meter doorsnede een ode aan 25 jaar Oerol. Mécanique Vivante heeft de eer om het festival te openen. Dit Franse gezelschap heeft een bijzonder instrument ontwikkeld, 'La Sirene', een akoestisch meetinstrument dat op verschillende toonhoogten geluid kan produceren. Het instrument wordt bijgestaan door 25 trombones van Het Nieuw Trombone Collectief en studenten uit de tromboneklas van het Rotterdams Conservatorium.

Op tournee

De Chileense Compañia Gran Reynata op voert ter gelegenheid van het jubileum de voorstelling 'Roman Photo' op. Het is een voorstelling dat zich afspeelt op de set waar opnames voor een fotoroman worden gemaakt. Het Franse gezelschap Le Phun komt met de beeldende theatervoorstelling 'Les Gûmes', welke plaatsvindt op een uniek stuk natuur van Terschelling. Professor Nomad toert met zijn 'popguerilla' van bekende Nederlandse artiesten het eiland over om op zondag 25 juni zijn tour te eindigen met een popgala met onder andere Ellen ten Damme.

Nieuw talent

De Nieuwe Generatie Theatermakers zijn dit jaar goed vertegenwoordigd op Oerol. Meer dan 25 'nieuwe' theatermakers zijn de afgelopen weken op Terschelling aangekomen, waaronder Sanne Vogel, Boukje Schweigman, de Waterlanders, Karina Kroft, TUIG en Jetse Batelaan. De eerste theatergroep E74 & Van Oort hebben op 19 mei voet aan wal gezet en zijn begonnen met de voorbereidingen op hun voorstelling 'Sparagmos'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-06-14 14:43:54 - 1473