Wild kijken in natuurgebied de Veluwe

Routekaart Natuurcentrum Veluwe |  
Redactioneel door

11 juli 2006 Ede, Gelderland Oog in oog staan met edelherten, reeën, wilde zwijnen op de Veluwe is een bijzondere ervaring. Helaas is de kans op een ontmoeting met dit wild zeer zeldzaam. In ieder geval moet men er vroeg voor uit de veren of juist tegen de schemer op pad gaan, de juiste plekjes weten en heel veel geduld hebben. Een grote kans om wild te zien is er vanaf de wildkansel De Hindekamp vlakbij het Natuurcentrum Veluwe in Ede. Tot en met oktober worden hier regelmatig zogenaamde 'Wildkanseltochten' georganiseerd.

'Fluisterpad'

De kansel biedt ruimte aan 40 personen en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanaf de rand van het bos voert een 'fluisterpad' naar de ingang van de kansel. De excursie duurt tot de schemering. Er wordt gestart met een videofilm. Na afloop van de film gaan de wildzoekers, onder begeleiding van de boswachter, per fiets naar de wildkansel.

Natuurtuin

Het Natuurcentrum Veluwe ligt aan de rand van de landbouwenclave De Ginkel. De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een bijzondere flora en fauna. Naast deze natuurlijke elementen in het gebied zijn er ook twee schaapskuddes, de grafheuvels en het Belgenmonument te vinden. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Direct naast het centrum is een natuurtuin van 7500 m2 aangelegd. In deze tuin wordt onder andere aandacht besteed aan het thema 'natuur en landbouw op de Veluwe'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-07-11 12:51:18 - 7289