"Met uitzicht op zee" bij Ecomare

Fototentoonstelling over een fietstocht rond de Noordzee

Bezoekersinformatie Ecomare   Redactioneel door

31 juli 2006 Texel, Noord-Holland Tot eind september 2006 is in Ecomare in De Koog op Texel de fototentoonstelling “Met uitzicht op zee” te zien. De tentoonstelling is een verslag van een fietstocht rond de Noordzee, gemaakt door Monique Fakkeldij en Floris de Jong. De mooiste foto's uit hun boek over de fietstocht, zijn op deze tentoonstelling te zien.

Op 1 mei 2005 vertrokken Floris en Monique met volgepakte fietsen vanuit Amsterdam. Dit was het begin van een tocht van bijna drie maanden langs “The North Sea Cycle Route”. Met fiets en tent trokken zij door Duitsland, Scandinavi├ź, de Shetlands, Schotland en Engeland, om na een oversteek van New Castle naar IJmuiden weer in Amsterdam aan te komen. Een rondje van 4500 kilometer werd fietsend afgelegd.

Meefietsen

Naar aanleiding van deze tocht is een boek uitgebracht: “Met uitzicht op zee”. Met het dagelijks verslag van Monique en een fotoreportage van Floris fietst de lezer bijna mee langs de Nederlandse en Duitse wadden, de Scandinavische fjorden, en over de Schotse hooglanden. Archeologische vondsten, kasteelru├»nes en totems herinneren aan de Vikingen, Kelten en natuurvolkeren die ooit deze kuststreken bevolkten. Voor de tentoonstelling in Ecomare zijn de mooiste foto's geselecteerd. Zo is een goed overzicht van de reis ontstaan.

Over Ecomare

De doelstelling van Ecomare is het vergroten van draagvlak voor de bescherming en het herstel van natuur- en cultuurwaarden in het waddengebied en de Noordzee, met een accent op Texel. Dit gebeurt direct door het opvangen en uitzetten van vogels en zeehonden en indirect door voorlichting en educatie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-07-26 11:50:45 - 2106