Met korting naar eerste editie TuinIdee Breda

Ronleidingen door de Kasteeltuinen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

29 augustus 2006 Breda, Noord-Brabant Voor de eerste keer wordt TuinIdee ook in Breda georganiseerd. Het tuinevenement vindt plaats van donderdag 7 tot en met zondag 10 september rondom Kasteel Bouvigne in Breda. Iedere tuin- en natuurliefhebber kan tijdens TuinIdee Breda inspiratie opdoen over alles op het gebied van de natuur en de tuin. Met korting naar TuinIdee Breda? Vul de coupon in!

Tijdens TuinIdee Breda ligt de nadruk op het vroege najaar. Op het programma staan vele activiteiten, workshops en demonstraties. Bezoekers kunnen na hun beursbezoek tevens een wandeling maken door de kasteeltuinen en het Mastbos.

Nationale Monumentendag

Kasteel Bouvigne is in het weekend opgenomen in de route van Nationale Monumentendag. Op de begane grond van het Kasteel zullen er rondleidingen worden verzorgd voor alle bezoekers van TuinIdee Breda. In samenwerking met Staatsbosbeheer zijn er verschillende activiteiten in het naastgelegen bos georganiseerd. Op de buiteneditie van TuinIdee is er tevens een kinderboerderij en een boomklimmer.

TuinIdee natuurroute

In samenwerking met het Fietsgilde wordt er tijdens TuinIdee Breda een speciale fietsroute georganiseerd. Deze fietsroute neemt de bezoeker mee langs allerlei mooie stukjes natuur en de diverse landschappen. De route is ongeveer 25 kilometer en zal met een gids gefietst worden. De speciale fietsroute die twee maal per dag plaats zal vinden, start en eindigt op TuinIdee Breda zodat de deelnemers ook de speciale buiteneditie van TuinIdee kunnen bezoeken.

Demonstraties en exposities

Ook praktische informatie en demonstraties ontbreken niet op TuinIdee Breda. Vele natuurkenners komen aan het woord en willen de bezoeker graag voorlichten. Tevens zal er een kransen expositie worden getoond met onder andere smaakkransen, kruidenkransen, doorleefkransen, vogelkransen en herfstkransen. Voor alle kinderen is er op zaterdag en zondag de gelegenheid om onder begeleiding een eigen bloemstukje te maken.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-08-29 10:30:13 - 1861