Met een bootje door de Biesbosch

Data en prijzen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

31 oktober 2006 Dordrecht, Zuid-Holland De komende winter organiseert Biesboschcentrum Dordrecht, Snertvaartochten door het Nationaal Park De Biesbosch. Van 5 november tot 25 februari toert fluisterboot de "Halve Maen" door het uitgestrekte natuurgebied. Tijdens de tocht staat een kop erwtensoep klaar als opwarmertje.

Waterdieren

De "Halve Maen" vaart op zonne-energie en maakt daarom bijna geen geluid. Vogelgeluiden, zoals het gakken van overvliegende ganzen, zijn hierdoor beter hoorbaar. De watervogels krijgen de meeste aandacht tijdens de tocht. Eenden en zaagbekken dobberen op het water en roofvogels zoals de buizerd laten zich wel eens zien. Ook andere dieren, zoals reeën, die bij hoog water de dijk langs de kreken opzoeken, en bevers, zijn zichtbaar vanaf de boot.

Verrekijker

Onderweg vertellen Biesboschgidsen over de vogels in het gebied. De tocht begint met een inleiding over de vogels die de opvarenden onderweg tegen kunnen komen. Het is een aanrader om een verrekijker mee te nemen. Aan boord van de fluisterboot is een telescoop aanwezig. Een ontmoeting met bijzondere dieren is reden genoeg om de "Halve Maen" stil te leggen - zodat er meer tijd is om de dieren te observeren. Op de tochten rond kerst wordt er in plaats van erwtensoep glühwein met oliebollen geserveerd.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-09-02 10:42:30 · Gepubliceerd: 2006-10-30 17:41:56 - 3592