Jagende rovers

Bezoekerscentrum Dordrecht | Redactioneel door

28 februari 2007 Dordrecht, Zuid-Holland Fervente vogelaars zien ze regelmatig, maar een doorsnee Nederlander merkt een visarend meestal niet op. Een goede plek om deze kosmopolitische roofvogel wel te bekijken is De Biesbosch. Visarenden en andere roofvogels van dit Zuid-Hollandse natuurgebied zijn tot 29 mei 2007 te zien op de tentoonstelling 'Dagroofvogels' in het bezoekerscentrum in het Biesboschcentrum Dordrecht.

Op de tentoonstelling 'Dagroofvogels' komen veel algemene roofvogelsoorten aan bod, maar enkele zeldzamere soorten mogen er eveneens zijn. “Al deze vogels worden ook regelmatig in de Biesbosch waargenomen”, meldt het persbericht. “Geluiden, voedsel, landschap, maar ook roofvogels in stadswapens zijn onderwerpen die in de tentoonstelling te zien en te horen zijn.” Het Biesboschcentrum in de natuurgebied De Merwelanden bij Dordrecht besteed tot eind mei, wanneer de vogeltrek in volle gang is, aandacht aan roofvogels.

Zeldzaam

Hoewel zeldzame roofvogels zoals een steenarend, een oehoe of een giervalk natuurlijk de droom van iedere natuurliefhebber zijn, valt er nog genoeg te beleven aan de algemenere soorten. Wat is er nu mooier dan een jagende torenvalk of buizerd? In Nederland zijn deze vliegende rovers makkelijk te zien. Wie regelmatig in de natuur te vinden, liefst met verrekijker of zelfs een telescoop, komt gegarandeerd de spannende roofvogels van de expositie tegen. Reden genoeg om ook buiten het bezoekerscentrum op roofvogels te letten.

Bevers

Overigens is er bij het bezoekerscentrum in de Drechtstad nog meer te doen. Zo is er naast het gebouw een kanoverhuurder gevestigd. Zoals gezegd: grote kans dat je tijdens een kanotocht een van de vogels van de tentoonstelling ziet. Wie van bevers houdt, kan die zien in de beverburcht naast het bezoekerscentrum.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-02-27 13:51:35 - 1902