Reis door de ruimte

Space Expo |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

1 maart 2007 Noordwijk, Zuid-Holland Space Expo in Noordwijk leidt kinderen vanaf 6 jaar op tot raketdeskundigen. Tijdens de voorjaarsvakantie leren de jonge bezoekers meer over de werking van raketten en de ruimtevaart. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag met raketproeven en demonstraties. Na de opleiding ontvangen de kinderen een echt diploma.

Raketlancering

Tijdens de opleiding leren de kinderen over de geschiedenis van de raket. De kracht van een raket, compleet met rook, licht en geluidseffecten, wordt zichtbaar bij de lancering van de Ariane-1. De jeugdige cursisten zien door het opgewerkte motorblok, het brandstofsysteem van de draagraket. Met de hulp van de aanwezige kinderen worden eenvoudige raketproeven gedaan en demonstraties gegeven. Tijdens de praktijk gerichte opleiding leren ze over ballonraketten, bruisraketten en waterraketten. Als de weersomstandigheden het toelaten wordt de cursus buiten afgesloten met de lanceringen van waterraketten. Na het volgen van de cursus ontvangen alle deelnemers een diploma.

André Kuipers

In Space Expo leren de bezoekers meer over verre planeten en Melkwegstelsels. "Naast de rijke historie toont we ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart," aldus Space Expo. Het ruimtevaartcentrum wil een interactief programma bieden met onder andere het zwaartekrachtplein, satellietenplein en lanceerspel, een jaartallenquiz, een jukebox met oude ruimtevaartfilmpjes en de infrarode bodyscan. Space Expo is ook het officiële bezoekerscentrum de Nederlandse vestiging van ESA, the European Space Agency. Met de ruimte-trein kunnen bezoekers een bezoek brengen aan ESA waar satellieten worden ontwikkeld en getest. Ter gelegenheid van de ruimtemissie van André Kuipers is in Space Expo een speciale vitrine ingericht met persoonlijke bezittingen en documenten van de astronaut.

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2016-02-04 16:50:38 · Gepubliceerd: 2007-03-01 12:40:13 - 5817