Dierenverzorgers gevraagd!

Meer informatie over Zoo Labyrinth Boekelo   Redactioneel door

12 maart 2007 Boekelo, Overijssel In Zoo Labyrinth Boekelo kunnen kinderen van 6 t/m 11 jaar kennis maken met het beroep van dierenverzorger. Ze mogen helpen bij het schoonmaken van de verblijven, menu's klaarmaken en de dieren voeren. Hiermee wil de Zoo laten zien dat dierverzorger meer is dan dieren knuffelen. Tot 14 april organiseert het Overijsselse Zoo elke woensdag- en zaterdagmiddag de populaire activiteit met de naam 'Kidspower'.

Schoonmaken

Onder begeleiding van dierenverzorgers gaan de kinderen aan de slag. De deelnemers krijgen een rondleiding achter de schermen. Dierenverzorgers besteden een groot gedeelte van hun dag aan het schoonmaken van de dierenverblijven. In oude kleren en laarzen moeten ook de kinderen daar mee meehelpen. Met kruiwagens, emmers, scheppen en harken krijgen onder andere de ringstaartmaki's een schoon verblijf.

Voedertijd

Het voederen van de dieren maakt ook onderdeel uit van Kidspower. Eerst moet het klaargemaakt worden. De Zoo zegt hierover: "Het voeren van de dieren houdt meer in dan de bekende voederronde. Het voer klaarmaken is namelijk een tijdrovende klus." Een paar extra handen zijn dus van harte welkom. Het samenstellen van de menu's verschilt per soort. De groente en fruit worden gewassen, het vlees en de vis schoongemaakt en eventueel in stukken gesneden. Als alle bakken zijn gevuld begint de voederronde, het hoogtepunt van de middag. "Voor de kinderen blijkt het contact met de dieren keer op keer een bijzondere ervaring te zijn," vertelt de Zoo. "De kinderen voorzien de Europese ooievaars van hun dagelijkse portie vlees, de ringstaartmaki's genieten van het gesneden fruit en de jufferkraanvogels doen zich tegoed aan de morio's (een soort wormen)."

Oorkonde

Na de kennismaking met het beroep van dierenverzorger krijgen de kinderen een patatje en wat drinken. Gewapend met een dierenverzorgersoorkonde keren de kinderen huiswaarts. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Een aantal data is ondertussen al volgeboekt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-03-12 12:26:21 - 2959