Kameleon herleeft in Terherne

Bezoekersinformatie Kameleondorp |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Ontmoet Hielke en Sietse Klinkhamer

7 april 2007 Terherne, Friesland Ontmoet Hielke en Sietse Klinkhamer uit de beroemde Kameleon-boeken in Terherne. Vanaf deze week is het Kameleondorp weer geopend voor bezoekers.

Wie de boeken van schrijver Hotze de Roos gelezen heeft, zal de plaatsen uit de serie herkennen. Voor wie nog nooit een blik in de Kameleonboeken heeft geworpen is het een mooie gelegenheid om ermee kennis te maken. De inwoners van Teherne zijn trots op het Kameleondorp, meldt het dorp op haar website. "De echte bewoners van Terherne vinden dit een grote eer. Daarom hebben zij de sfeer van vroeger teruggebracht in hun geliefde plaats. De lantaarnpalen, de straten en het dorpsplein van Terherne zijn weer in oude stijl gebracht. Zoals het vijftig jaar geleden was. Zelfs de brug in het midden van het dorp kan weer opgehaald worden."

Kameleondorp

In de nabije omgeving van de Kameleonboerderij zijn de plekken van het dorp Lenten nagebouwd. Het Kameleondorp noemt een bezoek aan het dorp 'een avontuur'. Met het Kameleonpaspoort krijgt de jeugd de mogelijkheid een speurtocht te maken. Zo breng je een bezoek aan de woning van de Klinkhamers met de smederij. Je gaat naar de gevangenis, het raadhuisplein, de molen Woudaap, het gemeentehuis en het postkantoor. Voor de jeugdigen die de tocht tot een goed einde volbrengen, ligt er een prijs klaar. De Klinkhamertjes hadden er vast ook aan meegedaan.

Gerben Zonderland

Wat is een Kameleondorp zonder boten? Bezoekers zijn welkom aan boord van de 'Gerben Zonderland', een praam die voort wordt geduwd door de Kameleon zelf. De vaartocht, die een uur duurt, staat onder leiding van een gids die over de avonturen van de twee Friese blonde jongens verteld. Ook speuren ze met veldwachter Zwart naar een boef. Hulp gevraagd. Een andere vaartocht is die naar het eiland met activiteiten. "De familie van Gerben Zonderland brengt je met een boot naar dit avontureneiland. Hier leer van alles. Zoals waterhijsen, touwslingeren en geblinddoekt je weg vinden. Water, aarde, lucht en vuur spelen hier een grote rol."

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2007-04-05 17:00:45 - 6444