Circus op z'n best

Voor het volledig programma en bestellen van kaartjes. |  
Redactioneel door

Negende Internationaal Circusfestival in Enschede

8 november 2004 Enschede, Overijssel Het internationale Circusfestival wordt van 22 december tot en met 29 december 2004 voor de negende keer in Nederland in Enschede gehouden. De locatie is gelegen in het centrum van Enschede, op het Volkspark. In diverse tenten krijgen artiesten de kans hun act te presenteren.

Het circusfestival is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat zich kwa belangstelling en uitstraling, kan meten met andere grote festivals in de wereld. Het festival is een competitie tussen de beste circusartiesten uit de wereld. Daarnaast is het festival een gelegenheid voor jonge, talentvolle artiesten, die internationaal aan het doorbreken zijn, om hun act te presenteren. De te presenteren acts worden beoordeeld door een internationale vakjury en een publieksjury. Er wordt gestreden om een sculptuur in goud, zilver en brons. De sculptuur stelt een circusartiest voor.

Het festival begint op 22 december met de premiere en eindigt op 29 december met de finale-avond en prijsuitreiking. In totaal worden er 14 voorstellingen gespeeld in 8 dagen. De duur van een voorstelling duurt, inclusief pauze, ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-11-08 15:40:42 - 1446