Veel te doen in meivakantie

Museumpark Orientalis |  
Redactioneel door

27 april 2007 De meivakantie staat weer voor de deur. Van 28 april tot 6 mei organiseren vele musea in Nederland daarom extra activiteiten. Variërend van een kasteelbezoek, een code kraken bij Orientalis, leren over beren tot een workshop watermuziek: voor kinderen is er veel te doen en te ontdekken in de vakantie.

Orientalis

Bezoekers van het Museumpark in Heilig Landstichting kunnen tijdens de meivakantie met een Orientalistas op de rug op pad door het museumpark en speuren naar een de geheime code. Ze ontdekken van alles over Daan en zijn vrienden Jaël, Lieke en Amira. Bak brood in het bedoeïenenkamp of beschilder je handen met henna. Of leer over Suikerfeest met zijn lekkernijen. In Theater Madoc worden de voorstellingen ‘Het Vogelmeisje’ en ‘Mariken van Nimweghen’ opgevoerd

Kasteelavonturen

Zowel het Muiderslot als Kasteel de Haar hebben een speciaal programma. In het slot brengen leerlingen van een school uit Muiden de Middeleeuwen tot leven met korte toneelstukjes. Een speciale rondleiding leidt door de Gouden Eeuw. De vakantie wordt afgesloten met een klimspektakel in het weekend van 5 en 6 mei. Kasteel de Haar is in de vakantie helemaal in circussfeer. Op 2 en 4 mei is het stalplein van het kasteel in Haarzuilens het decor van een circusspektakel. Het is mogelijk om aan verschillende activiteiten deel te nemen, denk aan op een bal lopen, jongleren of met bordjes draaien. Na afloop krijgt iedereen een echt circusdiploma. Je kunt je ook laten schminken als clown of tijger. Het clownsduo Maj & de Maestro leveren met hun vrolijke muziek een bijdrage aan het middagprogramma.

Leren van beren in Dierenrijk Europa

De ijsberen en bruine beren spelen tijdens de meivakantie de hoofdrollen in Dierenrijk Europa. Tijdens de ‘Zag twee beren’-week verzorgen de berenverzorgers interactieve voederpresentaties waarbij kinderen en volwassenen al hun vragen kunnen stellen. Terwijl de jongste bezoekers een wandeling maken door het park, kunnen zij hun knuffelbeer voor een consult bij de berendokter brengen. Ook de levensgrote ‘ijsbeer’ Sven loopt door het park in Mierlo om handjes te schudden.

Watermuziek in Watermuseum

Een beetje water is wel lekker met dit warme weer. In het Nederlands Watermuseum in Arnhem kunnen de kinderen watermuziek maken tijdens de vakantie. Tijdens de workshop, dagelijks tussen 10.30 en 16.00 uur, leren ze samen muziek maken met speciale waterinstrumenten, zoals waterfluitjes, een watercylofoon of een regenbuis. Na enige oefening geven de kinderen, van 6 t/m 12 jaar, een mini-waterconcert voor ouders en andere belangstellenden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-04-26 15:33:15 - 5222