Italië in zand

Zandsculptuur Apeldoorn |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

12 juni 2007 Apeldoorn, Gelderland Proef de Italiaanse sfeer in 'Bella Italia'. De vierde editie van Zandsculptuur Apeldoorn heeft het Zuid-Europese land als thema gekozen. Van 16 juni tot en met 9 september komen alle hoogtepunten van de Italiaanse geschiedenis, kunst en cultuur voorbij in zand. Zandkunstenaars uit onder andere Italië, Rusland, Canada, Spanje en Mexico laten hun creaties zien. De eenmalige expositie heeft zowel een binnen- als buitengedeelte en het is mogelijk een zandworkshop te volgen.

Hoogtepunten

Italië is een land met een hele eigen sfeer. Het is het land van de paus, pasta, Prada en de mooie Piazza's. "Alle facetten die bepalend zijn voor de Italiaanse Cultuur en geschiedenis passeren de revue”, vertelt de organisatie. Dat varieert van het Romeinse Rijk, de Spaanse Trappen en Leonardi da Vinci. Steden als Rome, Florence en Venetië staan bol van de kunst en cultuur en hebben al eeuwen grote aantrekkingskracht en zijn in uitgewerkt in de grote zandbeelden.

Carven

Zandcarven, het maken van een zandsculptuur, is een vak op zich dat overal ter wereld wordt beoefend. Veel voorbereiding en de juiste materialen en technieken zijn nodig voor het maken van een lang houdbare sculptuur. Een massief geperst blok zand wordt van boven naar beneden bewerkt. De bezoeker, groot en klein, kan tijdens 'Bella Italia' zelf proberen een zandsculptuur te maken.

Donald Duck

Voor de kinderen biedt 'Bella Italia' een sculptuur van Donald Duck en Katrien samen in een gondel. Verder kunnen zij zich vermaken in een speeltuin met een groot klimnet of de vragen van de Italiaanse Quiz beantwoorden. De expositie is zowel binnen als buiten te zien, onderweg krijgt de bezoeker achtergrondinformatie over de beelden en scènes van zand. Italiaans eten en drinken ontbreken niet en ook Italiaanse muziek is te horen om de sfeer van dit Zuid-Europese land te benadrukken.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-06-11 15:22:38 - 3312